אוכל
אוכל

שניצל פלאפל אפוי

שילוב של שתי אהבות ותיקות חייב להיות מתכון מנצח. במקרה הזה לקחנו את השניצל המסורתי, החלפנו את פירורי הלחם בתערובת פלאפל, ומהר מאוד הבנו שיש לנו ביד מתכון מנצח, שיכבוש כל ילד ומבוגר

|עוף טוב| פורסם08:15
שניצל פלאפל (צילום: דן פרץ, עוף טוב)
צילום: דן פרץ, עוף טוב
Rating:4.128reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (4 מנות):

  • 1 ק"ג חזה עוף, פרוס לשניצל
  • 1 כוס גרגירי חומוס שהושרו במים למשך כ-12 שעות
  • 12 גבעולי פטרוזיליה
  • 12 גבעולי כוסברה
  • 3 שיני שום
  • 1 כפית כמון
  • 2 כוסות פירורי לחם
  • 1 כוס קמח לבן
  • 2 ביצים טרופות
  • מלח ים
  • פלפל שחור
  • חצי כוס שמן זית

אופן ההכנה:

1מעבירים את גרגירי החומוס, הפטרוזיליה, הכוסברה, השום והכמון, לקערת מעבד המזון וקוצצים היטב בעזרת להב פלדה.

2מוסיפים לתערובת את פירורי הלחם, וממשיכים לעבד עד לקבלת תערובת פירורית ואוורירית.

3מעבירים את התערובת שהתקבלה לקערה רחבה, מניחים בשתי קערות נוספות את הקמח והביצים, ומוסיפים אליהן את המלח והפלפל.

4מסדרים נייר אפייה על גבי תבנית רחבה, ויוצקים מעליו מחצית משמן הזית.

5טובלים כל פרוסת חזה עוף בקמח, ומנערים מעט על מנת להפטר מעודפים. טובלים שוב, הפעם בביצה הטרופה, ומעבירים את חזה העוף לקערת פירורי הפלאפל, ומצפים היטב.

6מניחים על גבי נייר האפייה, וחוזרים על התהליך עם יתר חתיכות חזה העוף.

7יוצקים מעל את שמן הזית שנותר, ומעבירים לתנור שחומם מראש ל-250 מעלות עד להזהבה. מגישים חם עם סלט קצוץ וטחינה טובה.

>> למידע ומתכונים נוספים בואו אל עמוד הפייסבוק של "אמא אין כמוך"

>> כבר הורדתם את אפליקציית המתכונים החדשה והשווה שלנו?

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il