
מלבי שמנת עם סירופ ורדים, אגוזים וקוקוסהפוסט שהכי גירה אותנו השבוע הזכיר לנו את ילדותנו התמימה והמתוקה, שבה המלבי עדיין היה מלבי והקיץ היה סיבה גדולה למסיבה. אז קבלו אותו: מלבי שמנת ריחני ונהדר, שמכינים בבית בקלי קלות![]() צילום: נטלי לוין, עוגיו.נט |
המצרכים (6 מנות):למלבי (6 כוסות אישיות בנפח 150 מ"ל):
לסירופ ורדים:
לקישוט:
אופן ההכנה:1שמים שמנת מתוקה, חלב וסוכר בסיר קטן ומביאים לסף רתיחה. 2בינתיים מעבבים יחד בקערית קטנה קורנפלור וחלב לתערובת אחידה. 3כשתערובת השמנת רותחת מוסיפים פנימה תוך כדי טריפה נמרצת את תערובת הקורנפלור. 4מנמיכים ללהבה בינונית ומבשלים את המלבי תוך כדי טריפה עד שהוא מסמיך ורותח. 5מסירים מהאש ומוסיפים פנימה תמצית ורדים. מערבבים היטב. 6מחלקים את המלבי בין הכוסות וממלאים כמעט עד שפת הכוס (משאירים קצת מקום לסירופ ולקישוט). 7מצננים במקרר במשך כ-1-2 שעות או עד שהמלבי קרים לחלוטין. 8סירופ ורדים: בסיר קטן שמים יחד סוכר ומים ומביאים לרתיחה. מבשלים עוד כ-1-2 דקות לאחר הרתיחה, עד שכל הסוכר נמס לחלוטין. 9מסירים מהאש ומוסיפים פנימה תמצית ורדים וצבע מאכל לפי הטעם. מערבבים היטב. 10מצננים את הסירופ לחלוטין לפני ההגשה. 11הגשה: מעל כל מלבי שמים 1-2 כפות סירופ ומקשטים באגוזים וקוקוס טחון. מגישים מיד. הערות, הארות ותוספות:* רוצים מלבי בגרסה נטולת חלב? נסו את המלבי חלב שקדים. * במקום תמצית ורדים אפשר להשתמש במי זהר (מי פריחת הדרים) לטעם קצת שונה ולא פחות טעים. * כמובן שאפשר להשתמש בכל אגוז שאוהבים. * חשוב לקרר את המלבי היטב גם בשביל שיתייצבו וגם כי הכי טעים לאכול אותו קר מאוד. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |