מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
מרק אפונה וגזר

שניצל פטנט

אוהבים שניצל אבל שונאים לכלוך במטבח? תגידו שלום לאצבעות הדביקות מפירורי לחם רטובים ולהתראות לבלגן וללכלוך על השיש - מצאנו מתכון לשניצל שחוסך את כל אלה, ובאופן מפתיע הוא חיכה לנו בבלוג "מיכל אופה עוגה"

|מיכל אופה עוגה| פורסם07:38
שניצל פטנט מהבלוג
צילום: מיכל שמיר, מיכל אופה עוגה

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים :

ל-10-15 שניצלים קטנים פחות או יותר:

  • 1 חבילת חזה עוף, פרוסה לשניצלים (כ-500-700 גרם)
  • 2 ביצים
  • 1 כפית חרדל דיז'ון חלק
  • 1 כפית קטשופ
  • חצי כפית מייפל או דבש או סילאן
  • רבע כוס קמח רגיל
  • חצי עד שלושת רבעי כוס פירורי לחם (או פנקו, או פירורי גריסיני – מה שאוהבים)
  • שמן קנולה, לטיגון

אופן ההכנה:

1טורפים בקערה גדולה את הביצים עם החרדל, הקטשופ והמייפל/דבש/סילאן לתערובת אחידה.

2מכניסים את הקמח לשקית זיפלוק או לכל שקית אחרת שאין בה חורים.

3סופגים מחזה העוף הפרוס עודפי נוזלים בעזרת נייר סופג.

4מכניסים את רצועות העוף לשקית, סוגרים ומנערים היטב עד שכל העוף מכוסה בקמח.

מכניסים את רצועות חזה העוף לשקית עם קמחשניצל פטנט: מכניסים את רצועות חזה העוף לשקית עם קמח|צילום: מיכל שמיר, מיכל אופה עוגההעוף המקומחשניצל פטנט: העוף המקומח|צילום: מיכל שמיר, מיכל אופה עוגה

5מוציאים את רצועות העוף, מנערים מעודפי קמח ומעבירים לתערובת הביצים. מערבבים עד שכל רצועות העוף מכוסות היטב בבלילה.

6מרוקנים את השקית מהקמח ומכניסים את פירורי הלחם (אפשר לעשות את זה בשקית חדשה, אם מעדיפים).

7מוציאים רצועת עוף מבלילת הביצים ומכניסים לשקית עם פירורי הלחם. מנערים קלות, כדי לוודא שהעוף מכוסה היטב בפירורי לחם.

8מוסיפים רצועת עוף נוספת וחוזרים על הפעולה. ממשיכים כך עד שכל הפרוסות מצופות יפה בשקית.

מכניסים רצועת חזה עוף לשקית פירורי הלחםשניצל פטנט: מכניסים רצועת חזה עוף לשקית פירורי הלחם|צילום: מיכל שמיר, מיכל אופה עוגהרצועות חזה העוף המוכנותשניצל פטנט: רצועות חזה העוף המוכנות|צילום: מיכל שמיר, מיכל אופה עוגה

9מחממים שמן קנולה במחבת רחבה יחסית על להבה גבוהה. יודעים שהשמן חם מספיק לטיגון כאשר מכניסים ידית של כף עץ ונוצרות בועיות קטנות סביבה.

10מטגנים את השניצלים על להבה בינונית-גבוהה משני הצדדים. אם הם משחימים מהר מאוד מנמיכים מעט את הלהבה - הם צריכים להיות זהובים אך לא שרופים.

הערות:

* אם לא רוצים לטגן מיד, אפשר לשמור את השקית עם השניצלים המצופים במקרר עד יום.

* באותו שלב אפשר גם להקפיא את השניצלים המוכנים לטיגון: מרפדים תבנית גדולה בנייר אפייה ומסדרים את השניצלים בשכבה אחת. מקפיאים כשעה, עד שהשניצלים קפואים וקשים, ואז מכניסים אותם יחד לשקית אטומה. כשרוצים להשתמש מפשירים (במקרר!) ומטגנים, או אופים בתנור על חום גבוה.

>> למתכון המפורט בבלוג "מיכל אופה עוגה"

>> מוזמנים לעקוב אחרי "מיכל אופה עוגה" בפייסבוקובאינסטגרם(michalbakescakes@)

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il