אוכל
אוכל
אורז בסמטי עם כבד ובטטה

קציצות עוף עם גרגירי חומוס

את השבת הקרובה סמדי בומבה ממליצה לכם לעבור עם סיר יפה של קציצות עוף, שמתבשלות עם גרגירי חומוס, תבלינים ומעט לימון כבוש. אנחנו מצטרפים להמלצה, ורצים להכין אורז

|mako אוכל| פורסם07:17
קציצות חזה עוף עם גרגירי חומוס (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
צילום: אסף אמברם, mako אוכל
Rating:4.9192reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (6 מנות):

לקציצות:

  • חצי קילו עוף טחון
  • חצי חבילת כוסברה, קצוצה
  • חצי חבילת פטרוזיליה, קצוצה
  • מלח, לפי הטעם
  • חצי כפית פלפל לבן
  • חצי כפית כורכום

לרוטב:

  • כוס גרגירי חומוס
  • מעט שמן, לטיגון
  • חצי כפית כורכום
  • חצי כפית פלפל שחור
  • כף אבקת מרק
  • 2 כוסות מים
  • 5-6 שיני שום
  • 2 גבעולי סלרי, קצוצים
  • כפית לימון כבוש

אופן ההכנה:

1משרים את גרגירי החומוס בהרבה מים ללילה שלם, מסננים ושוטפים היטב.

2מערבבים את העוף הטחון עם הכוסברה והפטרוזיליה. מתבלים במלח, פלפל לבן וכורכום ומניחים ל-10 דקות לאיחוד טעמים.

3מטגנים בסיר את הכורכום, הפלפל השחור ואבקת המרק. מוסיפים כוס מים ואת גרגירי החומוס, השום, הסלרי והלימון הכבוש. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים חצי שעה.

4מוסיפים עוד כוס מים ומביאים שוב לרתיחה.

5יוצרים קציצות וזורקים בזהירות לתוך הרוטב המבעבע. מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-30 דקות. אם חסרים מים – מוסיפים מעט מים רותחים.

6מגישים עם אורז לבן.

>> בשבוע שעבר נוף הכינה לנו את המג'דרה הכי טעימה בעולם

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il