אוכל
אוכל
אורז בסמטי עם כבד ובטטה

קציצות עוף ברוטב צהוב עם שומר

מי שעדיין לא עלה על השילוב המושלם של שומר וכורכום - מוטב לו שיפתח עיניים, ויפה שעה אחת קודם. לזה אנחנו מוסיפים קציצות עוף טעימות, שלא מצריכות טיגון מוקדם - והתוצאה? מכבדת כל שולחן שבת

|mako אוכל| פורסם09:59
קציצות עוף עם שומר ואפונה (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
Rating:4.9211reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (8 מנות):

  • 1 קילו עוף טחון
  • ביצה
  • חלמון
  • שליש כוס פירורי לחם (בפסח: קמח מצה)
  • חצי צרור פטרוזיליה, קצוץ
  • מלח
  • כפית כורכום

לרוטב:

  • שמן זית
  • בצל, קצוץ
  • 6 שינים שום שלמות
  • 3 שומרים, פרוסים לרבעים או לשישיות
  • מלח
  • חצי כפית פלפל לבן
  • כפית וחצי כורכום
  • 2 כוסות אפונה, טרייה או מופשרת

אופן ההכנה:

1מערבבים את כל חומרי הקציצות לתערובת אחידה ויוצרים קציצות בגודל כדורי פינג פונג.

2מכינים את הרוטב: מטגנים בסיר רחב את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את השום והשומר לטיגון קצר ומתבלים. מוסיפים מים עד טיפה יותר מכיסוי ומביאים לרתיחה.

3כשהרוטב רותח מניחים בתוכו בזהירות את הקציצות. מבשלים כ-30 דקות.

4מוסיפים את האפונה ומבשלים עוד 5 דקות. מגישים על אורז פרסי או בסמטי.

>> בשבוע שעבר הכנו אצבעות פולנטה ותירס טרי עם רוטב אלוהי
>> ולקינוח: חיתוכיות בטעם קפה
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il