אוכל
אוכל
אורז בסמטי עם כבד ובטטה

מסבחה עם ירקות צלויים

האורז והעוף הנצחיים יכולים לנוח, כי השבוע תתפוס את מקומם על השולחן מסבחה משגעת עם ירקות צלויים של אבנר לסקין. על הדרך הרווחנו גם מתכון שווה לחומוס ביתי, אז אנחנו את שלנו עשינו. מי קופץ אלינו בשבת?

|mako אוכל| פורסם07:23
Rating:4.769reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (6 מנות):

למסבחה:

  • חצי קילו חומוס
  • שקית אבקת אפייה
  • 2 כפות כוס שמן זית
  • מיץ מלימון שלם
  • כפית כמון
  • מלח
  • פלפל שחור לפי הטעם
  • כוס טחינה גולמית

לירקות:

  • 2 בצלים גדולים
  • 4 עגבניות
  • 2 פלפלים ירוקים חריפים
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח
  • פלפל שחור

אופן ההכנה:

1המסבחה: משרים את החומוס בהרבה מים קרים למשך לילה. מסננים.

2מבשלים את החומוס המושרה בסיר גדול עם הרבה מים ואבקת אפייה כשעתיים, עד שגרגירי החומוס רכים ונמעכים בקלות. מסננים את גרגירי החומוס ושומרי את מי הבישול.

3בקערה גדולה מועכים את גרגירי החומוס יחד עם שמן הזית, מיץ הלימון, הכמון, המלח והפלפל, ומוסיפים את הטחינה ומעט ממי הבישול. אם התערובת סמיכה מאוד מוסיפים עוד מי בישול עד שמתקבלת משחה רטובה וסמיכה.

4הירקות: פורסים את הבצלים לעובי 2 ס"מ וחוצים את העגבניות לרוחבן. מחממים מחבת פסים או פלנצ'ה, משמנים וצולים את הירקות עד להשחמה.

5מניחים את הירקות הצלויים בכלי עמוק ויוצקים עליהם את שארית שמן הזית. מתבלים במלח ופלפל ושומרים בצד.

6מרכיבים את המנה: מניחים בצלחת עמוקה מתערובת החומוס ומפזרים אותה בצלחת. מסדרים מעל את הירקות, מטפטפים כמה טיפות שמן זית ומגישים מיד.

אבנר לסקין הוא השף והבעלים של רק היום בשוק צפון ומנהלהאקדמיה של בולטהאופבנמל תל אביב.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il