אוכל
אוכל
אורז בסמטי עם כבד ובטטה

שומר ממולא קציצות עוף

אין שולחן לשבת בלי קציצות, אבל גם קציצות אפשר להגיש בכל מיני דרכים. אז תגידו יפה שלום לסיר כדורי הבשר הרגיל וקבלו את המתכון הבא: כסאות שומר ממולאים קציצות עוף, שיושבים על מצע של אורז טעים טעים

|mako אוכל| פורסם07:36
Rating:4.235reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה וחצי
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (4 מנות):

  • 800 גרם בשר עוף טחון
  • חופן פטרוזיליה, קצוצה
  • חופן כוסברה, קצוצה
  • חופן עלי תרד, קצוצים
  • כפית תערובת פילדלפיה (מורכבת מפפריקה מתוקה, חרדל, מלח, אורגנו, תימין ובזיליקום)
  • 3 שיני שום, קצוצות דק
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 2 כפות שמן זית
  • 3-4 פקעות שומר גדולות
  • שני גבעולי כרשה, פרוסים לטבעות
  • מלח, פלפל שחור ומעט שמן זית, לתיבול הכרשה
  • 2 כוסות אורז בסמטי מלא, מבושל לפי ההוראות על האריזה

אופן ההכנה:

1מערבבים בקערה גדולה את העוף הטחון וכל העלים הקצוצים, תערובת הפילדלפיה, השום, המלח, הפלפל ושמן הזית. לשים ידנית עד שמתקבלת תערובת חלקה ואחידה.

2חותכים את השומר בבסיסו, ומפרידים בזהירות את העלים. חוזרים על הפעולה עד שמתקבלים 12 עלי שומר מופרדים.

3יוצרים מתערובת העוף 12 קציצות עגולות ושוות בגודלן, ומכניסים כל קציצה לעלה שומר.

4מרפדים תחתית של תבנית אפייה עם דפנות גבוהות בטבעות הכרישה. ממליחים, מפלפלים ושופכים מעט שמן זית. מסדרים מלמעלה את האורז ויוצקים פנימה חצי כוס מים.

5מסדרים את עלי השומר הממולאים בצפיפות, ואופים ב-200 מעלות למשך כחצי שעה.

אבנר לסקין הוא השף והבעלים של רק היום בשוק צפון ומנהלהאקדמיה של בולטהאופבנמל תל אביב.

>> בפעם הקודמת הכנו מסבחה של אפונה יבשה עם אוסובוקו

>> יש לנו אפליקציית מתכונים חדשה ושווה טילים!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il