אוכל
אוכל
אורז בסמטי עם כבד ובטטה

עוף שלם צלוי בדבש ותבלינים

השילוב בין עוף לדבש כבר הוכיח את עצמו מזמן, אבל הפעם אבנר לסקין החליט להוסיף לכל החגיגה הזאת תערובת של תבלינים והמון עשבי תיבול טריים. התוצאה? מנה שתככב בכל שולחן שבת

|mako אוכל| פורסם12:23
Rating:4.599reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעתיים ושלושת רבעי
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (4 מנות):

לעוף:

  • 1 עוף טרי
  • 1 כף תערובת פילדלפיה (מורכבת מפפריקה מתוקה, חרדל, מלח, אורגנו, תימין ובזיליקום)
  • 2 כפות דבש
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל גרוס
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1 כף מיץ לימון טרי

לאורז:

  • 2 כוסות אורז בסמטי
  • מעט שמן זית לטיגון
  • חופן עלי תרד, קצוצים
  • חופן פטרוזיליה, קצוצה
  • חופן כוסברה, קצוצה
  • חופן עלי נענע, קצוצים
  • חופן עלי בזיליקום, קצוצים
  • מלח לפי הטעם
  • 3 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-180 מעלות.

2מכינים את העוף: שמים בקערה את תערובת הפילדלפיה, הדבש, שמן הזית, המלח, הפלפל, השום ומיץ הלימון, ומערבבים היטב.

3מניחים את העוף השלם בקערה ומעסים אותו היטב.

4מעבירים את העוף והמרינדה לסיר כבד, מכסים ומכניסים לתנור לשעתיים.

5מכינים את האורז: מטגנים את האורז במעט שמן זית. מוסיפים כפית מלח ומים ביחס של פעם וחצי מכמות האורז.

6מבשלים עד לרתיחה, ומנמיכים את הלהבה כאשר הסיר עדיין מכוסה.

7מבשלים כ-17 דקות, מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה לעוד כ-15 דקות נוספות.

8מסירים את המכסה ומעבירים את האורז החם לקערה גדולה. מוסיפים את העלים, המלח ושמן הזית, ומערבבים היטב.

9מעבירים את האורז לצלחת הגשה גדולה, מניחים לצדו את העוף, ומגישים.

אבנר לסקין הוא השף והבעלים של רק היום בשוק צפון ומנהלהאקדמיה של בולטהאופבנמל תל אביב.

>> בפעם הקודמת הכנו שומר ממולא קציצות עוף

>> יש לנו אפליקציית מתכונים חדשה ושווה טילים!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il