אוכל
אוכל
אורז בסמטי עם כבד ובטטה

נזיד שעועית ובשר

מחפשים מנה מנצחת לארוחת שישי? קבלו את המתכון של נוף ממאסטר שף לקדירת בקר ושעועית, שהיא הדבר שהכי תשמחו לפגוש על השולחן בערב קריר. הוסיפו סיר גדול של אורז לבן - ויש לכם ארוחה פצצה

|mako אוכל| פורסם07:00
נזיד בשר ושעועית לבנה (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
צילום: אסף אמברם, mako אוכל
Rating:4.5209reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים :

  • 500 גרם בשר עגל חתוך לקוביות (צוואר, אוסובוקו)
  • כוס וחצי שעועית לבנה יבשה
  • רבע כוס שמן זית
  • 2 בצלים, קצוצים דק
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • כפית מחוקה פפריקה מעושנת
  • כפית פפריקה מתוקה או חריפה
  • 2 כפות גדושות רסק עגבניות
  • שן שום, כתושה
  • 3-4 עגבניות בשלות, מגוררות
  • ליטר ורבע מים חמים
  • גבעול סלרי
  • גזר שלם
  • 2 פלפלים מתוקים יבשים

אופן ההכנה:

1משרים את השעועית במים למשך לילה.

2מחממים סיר רחב עם תחתית עבה, מוסיפים את השמן ומטגנים את קוביות הבשר מכל הצדדים עד להשחמה מלאה.

3מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהוא מתרכך ומשחים.

4מתבלים את הבשר והבצל במלח, פלפל ושני סוגי הפפריקה ומטגנים עוד כדקה. מוסיפים את רסק העגבניות וממשיכים לטגן דקה נוספת. מוסיפים את שן השום הכתושה ואת העגבניות המגוררות ומטגנים כ-3 דקות נוספות.

5מוסיפים את המים, השעועית המושרית, גבעול הסלרי השלם, הגזר והפלפלים היבשים. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה כשעה, או עד שהבשר והשעועית רכים. מגישים עם אורז לבן.

>> בשבוע שעבר הכנו סיר גדול וטעים של עוף ופתיתים

>> המון מתכונים שווים לחנוכה

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il