
תבשיל שעועית, תירס וירקותהסוד במתכון הזה הוא הפריכות של הירקות, ובשביל להגיע למידה הרצויה - מבושל אבל רק טיפה, חמים וטעים אבל קראנצ'י כאילו הרגע נקטף מהשדה - צריך להיות עם היד על הדופק. הטיפ שלנו - שימו עין על הקישוא![]() צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל |
סקוטאש (Succotash) היא מנה שמקורה בשבטי הילידים האינדיאנים באמריקה, והפכה לפופולארית ברחבי ארצות הברית - זו מנת הדגל שאוכלים בחג ההודיה בניו אינגלנד ופנסילבניה, כתודה על התוצרת החקלאית המקומית. היא מבוססת על תירס ושעועית לימה, עשירה בחומצות אמינו והירקות בה לא מבושלים עד רכות מלאה (כמו גיבץ' או רטטוי), אלא שומרים על קראנצ'יות מסוימת, שמזכירה לנו כמה הם טריים. המצרכים :
אופן ההכנה:1במחבת או סוטאז' רחב מחממים שמן וחמאה בחום בינוני גבוה. 2מוסיפים את השום והבצל ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהבצל הופך שקוף, כ-5 דקות. 3מוסיפים את הפלפלים, הקישואים, השעועית והתירס. מתבלים במלח ופלפל. מבשלים תוך כדי ערבוב מי פעם עד שהירקות רכים, בערך 20 דקות על אש נמוכה, מכוסה. הקישוא הוא המבחן שלכם: הוא הירק שמתרכך הכי מהר, לכן שימו לב שהוא שומר על צורתו ולא הופך לסמרטוטי. כל הירקות צריכים לשמור על צורתם, ולהיות מעט רכים. 4מכבים את האש. מוסיפים את עשבי התבלין, מערבבים ומגישים חם. >> בשבוע שעבר הכנו גלילות חצילים משגעות>> והנה עוגת שמרים חלבה שלא תוכלו לעמוד בפניה![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |