אוכל
אוכל
אורז בסמטי עם כבד ובטטה

צ'יקן קייב

בואו להיות מסעדה רוסית ליום אחד, ולהגיש את אחת ממנות הדגל הרוסיות האהובות ביותר: קוראים לה צ'יקן קייב, והיא בעצם מעין קציצה מטוגנת של חזה עוף. זה כשר, זה טעים - אז יאללה, עופו על זה

|מסעדת באבא יאגה| פורסם07:09
צ'יקן קייב (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
צילום: אסף אמברם, mako אוכל
Rating:4.533reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (1 מנות):

לעוף:

  • חזה עוף עם עצם (מבקשים מהקצב, או מפרקים מעוף שלם לבד. שומרים גם את פרוסת הפילה)
  • כפית מרגרינה בטעם חמאה – קפואה
  • כפית פטרוזיליה קצוצה
  • כפית שמיר קצוץ
  • מלח
  • פלפל שחור
  • ביצה טרופה (לציפוי)
  • קערה שטוחה עם קמח (לציפוי)
  • קערה שטוחה עם פירורי לחם (לציפוי)
  • שמן לטיגון עמוק

אופן ההכנה:

1משטחים את חזה העוף.

צ'יקן קייב - חזה העוף המשוטחחזה העוף המשוטח|צילום: אסף אמברם, mako אוכל

2מניחים במרכז החזה את המרגרינה בטעם חמאה, מוסיפים את הפטרוזיליה והשמיר ומתבלים במלח ופלפל.

צ'יקן קייב - מוסיפים את המרגרינה בטעם חמאה והירקממלאים במרגרינה בטעם חמאה ובירק|צילום: אסף אמברם, mako אוכל

3סוגרים את העוף מסביב למרגרינה, כך שלא תוכל לזלוג בשעת הטיגון. משתמשים בפילה כמכסה (ראו בתמונות) ומהדקים.

צ'יקן קייב - הסגירהסוגרים טוב טוב, שלא יישפך כלום|צילום: אסף אמברם, mako אוכל

4טובלים את העוף בקמח, מעבירים לביצה ומשם לפירורי הלחם. מוודאים שהוא מצופה היטב, ואז טובלים שוב בביצה ושוב בפירורי הלחם. מעבירים למקפיא לארבע שעות לפחות.

צ'יקן קייב - לקראת טיגוןמכאן למקפיא - ואז למחבת|צילום: אסף אמברם, mako אוכל

5מחממים מחבת עם שמן לטיגון עמוק ומטגנים את העוף משני הצדדים, עד שהוא משחים יפה, 15-20 דקות (חשוב שהשמן לא יהיה חם מדי, כי אז הקציצה תישרף מבחוץ ותישאר נאה מבפנים). מעבירים לנייר סופג.

* הצעת הגשה: מכינים סלט מתפוחי אדמה, סלק וגזר מבושלים, מלפפון חמוץ ובצל ירוק. מתבלים בשמן קנולה.

המתכון באדיבות מסעדתבאבא יאגה, הירקון 12, תל אביב,טלפון: 03-5175179.

>> בשבוע שעבר הסתערנו על פסטה ביתית קיצית ונפלאה

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il