אוכל
אוכל
אורז בסמטי עם כבד ובטטה

לזניה עם ירקות קלויים

לזניה חלבית כשרה ומעולה, עם המון המון ירקות. בטטות, פטריות, חצילים וקישואים - כל אלה חוברים, יחס עם רוטב בשמל עשיר, ללזניה טעימה לא מהעולם הזה (וכן, אנחנו הכי מרשים לכם לוותר על העגבנייה)

|פסטה דלה קזה| פורסם07:15
לזניה פרימוורה - לפני  (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
צילום: אסף אמברם, mako אוכל
Rating:3.813reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (8 מנות):

(לתבנית פיירקס 20 על 30):

  • 500 גרם דפי לזניה טריים (או יבשים מקופסה)
  • 300 גרם גבינת פרמזן מגוררת
  • 250 גרם כדורי מוצרלה קטנים

לרוטב בשמל:

  • 100 גרם חמאה
  • 1/2 כוס קמח
  • 1 ליטר חלב
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט

לירקות:

  • בטטה בינונית, חתוכה לפרוסות
  • סלסילת פטריות, חתוכות לפרוסות
  • בצל אחד, חתוך לפרוסות
  • עגבנייה אחת, גדולה חתוכה לפרוסות
  • פלפל אדום, חתוך לרצועות
  • 2 זוקיני, חתוכים לרצועות
  • שמן זית
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 200 גרם עלי תרד טריים

אופן ההכנה:

1מכינים רוטב בשמל: ממיסים את החמאה בסיר, מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב במטרפה או בכף עץ למניעת גושים. "מטגנים" את הקמח. יש להקפיד שהחמאה לא תישרף ותהפך חומה אלא עד לקבלת גוון זהוב בלבד.

2על אש נמוכה מוסיפים את החלב בזרם דק, תוך כדי ערבול, וממשיכים לבשל. חשוב להקפיד על הערבול המתמיד כדי שלא יווצרו גושים ברוטב. מבשלים תוך כדי ערבול עד שהרוטב מתחיל לבעבע ולהסמיך.

3מסירים מהאש ומצננים. שימו לב – לאחר הצינון הרוטב יעשה סמיך עוד יותר. אם הרוטב סמיך מדי, ניתן לדלל אותו במעט חלב קר לפני השימוש.

4קולים ירקות: מרפדים תבנית בנייר אפייה, מורחים בשמן זית, ומסדרים בשכבה אחת את הירקות הבאים: בטטה, פלפלים, עגבנייה וזוקיני. מטפטפים מעל שמן זית (או מושחים במברשת), בוזקים מעט מלח ופלפל שחור ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות, עד להשחמה של הירקות (בערך 20 דקות, זה תלוי בעובי הירקות ובסוג התנור - מומלץ פשוט לבדוק שהירקות מתחילים להשחים). מוציאים מהתנור.

5מכינים את הפטריות והבצל: בסיר קטן, מחממים מעט שמן זית, מניחים את הבצל ומטגנים עד לשקיפות, מוסיפים את הפטריות החתוכות ומעט מלח ופלפל, ומטגנים עוד כחמש דקות תוך כדי ערבוב.

לזניה פרימוורהאל תתעצלו, התוצאה לגמרי שווה את זה|צילום: אסף אמברם, mako אוכל

6מכינים את הלזניה: מורחים שכבת בשמל אחידה על תחתית התבנית. מניחים שכבה אחת של דפי לזניה.

7מורחים שכבה נוספת של בשמל, מסדרים מעליה שכבה של ירקות קלויים, פטריות ובצל, ועלי תרד טריים. בוזקים מעל שליש מכמות הפרמזן ושליש מכמות כדורי המוצרלה.

8מניחים שכבה נוספת של עלי לזניה ומעליה בשמל, יתרת הירקות, שליש מהפרמזן ושליש מכדורי המוצרלה.

9מסיימים בשכבה נוספת של עלי לזניה, עליה מורחים את יתרת רוטב הבשמל, ויתרת הפרמזן והמוצרלה.

10מחממים תנור לחום של 180 מעלות, אופים את הלזניה במשך כ-30 דקות או עד שהיא משחימה והופכת יפה ועסיסית. מצננים מעט כדי שיהיה קל לחתוך אותה, ומגישים.

המתכון באדיבות משה בראל מפסטה דלה קזה.

>> בשבוע שעבר טרפנו תבשיל בקר עם עשבים ולימון כבוש, והרגשנו שזורם לנו דם פרסי בעורקים

>> יאללה אוסטריה: אייל שני פותח סניף של המזנון בווינה

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il