אוכל
אוכל
אורז בסמטי עם כבד ובטטה

תבשיל בקר בלימון כבוש

מודים, גם אם תוסיפו לקפה שלנו לימון כבוש אנחנו נחייך ונגיד תודה, עד כדי כך אנחנו מתלהבים מהפלא המריר-חמוץ הזה. כאן הוא מעיף לגבהים חדשים תבשיל בשר עם עשבי תיבול. מגישים על אורז לבן - וסוגרים מנה פצצה

|מסעדת וילהלמינה| פורסם07:14
תבשיל בקר בלימון כבוש ואורז (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
צילום: אסף אמברם, mako אוכל
Rating:4.537reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (6 מנות):

  • 800 גרם כתף (לגולאש), חתוך לקוביות
  • 4 כפות שמן זית
  • 3 בצלים, קצוצים
  • שיניים מקולפות מ-2 ראשי שום
  • 3 גזרים בינוניים, פרוסים לעובי 2 ס"מ
  • 1/4 כפית כורכום
  • 1 כפית כמון
  • מלח
  • צרור פטרוזיליה, קצוץ
  • צרור כוסברה, קצוץ
  • 1/4 צרור שמיר, קצוץ
  • צרור טרגון, קצוץ
  • 3 כפותלימון כבוש, טחון

לאורז:

  • 2 כפות שמן
  • 2 כוסות אורז יסמין, שטוף
  • 3 וחצי כוסות מים
  • מלח

אופן ההכנה:

1מחממים בסיר גדול את השמן, מכניסים את הבשר ומשחימים מכל הצדדים.

2מוסיפים את הבצל, השום, הגזר, הכורכום, הכמון ומעט מלח ומטגנים הכל יחד כמה דקות. מערבבים ומוסיפים מים עד לגובה של ס"מ מעל הבשר.

3מוסיפים לאט לאט את עשבי התיבול והלימון הכבוש, ומערבבים. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים עד 4 שעות על אש נמוכה מאוד.

4מכינים את האורז: מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את האורז ומטגנים עד שהוא חמים. מוסיפים את המים והמלח, מכסים ומנמיכים את האש. מבשלים 20 דקות.

5מגישים את האורז והבשר ביחד.

>> בשבוע שעבר למדנו מנוף להכין פיתות זעתר! (אה כן, וגם קצת בשר ליד)

>> יקרות לכם העגבניות? יש המון מתכונים מעולים עם שימורים!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il