אוכל
אוכל
אורז בסמטי עם כבד ובטטה

מסח'ן על פיתה מהירה

הנה לכם ארוחה שאנחנו מוכנים לאכול כל יום: פיתה ביתית שמכינים ב-10 דקות, יחד עם כרעי עוף שמתבשלות יותר משעתיים בשמן זית עם בצל ותבלינים. ותודה לנוף על כל זה

|mako אוכל| פורסם07:20
מסח'ן על פיתה מהירה (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
צילום: אסף אמברם, mako אוכל
Rating:4.663reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים :

לקונפי עוף ובצל:

  • 1-2 ליטר שמן זית
  • 5 כרעי עוף
  • 2 קילו בצל, קלוף ופרוס דק
  • 5 יחידות ציפורן
  • 8 יחידות פלפל אנגלי
  • 4 תרמילי הל
  • 1 כוכב אניס
  • 1 כפית גרגירי פלפל שחור
  • 1 מקל קינמון
  • 3 עלי דפנה
  • קורט מלח גס
  • כפית בהרט

להגשה:

  • חופן (בערך 1/3 כוס) גפרורי שקדים, קלויים
  • חופן קטן (בערך 2 כפות) צנוברים, קלויים
  • חצי כפית סומאק
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

לפיתה (שלב ראשון):

  • כף שמרים יבשים
  • כוס קמח
  • כוס מים פושרים
  • כף וחצי סוכר

לפיתה (שלב שני):

  • כפית מלח
  • רבע כוס שמן זית
  • כוס וחצי קמח

אופן ההכנה:

1מתחילים עם העוף: מחממים סיר גדול עם מעט שמן זית מעל להבה גבוהה. מוסיפים את הכרעיים וצורבים היטב עד שהן משחימות משני הצדדים, בערך 3-4 דקות מכל צד. מוציאים את הכרעיים ומניחים בצד.

2באותו הסיר מטגנים את הבצל והתבלינים השלמים עד שהבצל מזהיב. אם חסר שמן זית מוסיפים מעט.

3מחזירים פנימה את הכרעיים המוזהבות (עם הנוזלים שהגירו), מוסיפים שמן זית בנדיבות רבה, כמעט עד כיסוי, ומביאים לרתיחה.

4מנמיכים את הלהבה לחום הנמוך ביותר ומבשלים מכוסה חצי שעה.

5מוסיפים את הבהרט, מכסים וממשיכים לבשל שעתיים או עד שהבשר מתפרק מהעצם. מכבים את הלהבה ונותנים לסיר להתקרר לחלוטין.

6מסננים את הבצל ומעבירים לקערה (מוודאים שלא הסתננו איתו תבלינים שלמים). מפרקים את הכרעיים לחתיכות בשר גדולות, ושמים ביחד עם הבצל.

7מוסיפים לקערה את השקדים והצנוברים הקלויים ואת הסומאק. טועמים ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.

8מכינים את הפיתה: מערבבים את החומרים של השלב הראשון בקערה ומניחים במקום חמים ל-10 דקות. מוסיפים את החומרים של השלב השני ולשים היטב.

9מעבירים את כדור הבצק למשטח מקומח ומחלקים ל-5 חתיכות שוות. מרדדים מיד כל חתיכת בצק לעלה דק בעובי מטבע של 5 שקלים.

10מחממים מחבת רחבה וכבדה או ווק וצורבים את הפיתה על הברזל הלוהט כמה דקות מכל צד, עד שהיא משחימה ונוצרות בה בועיות. אפשרות נוספת: מחממים תנור ל-250 מעלות, מניחים את הפיתה בשלב העליון שלו והופכים אחרי 4 דקות כדי שתשחים מהצד השני.

11מניחים את המסח'ן על הפיתות ומעטרים בעשבי תיבול טריים, סומאק, מעט מיץ לימון ושקדים קלויים.

*ניתן להשאיר את הכרעיים שלמות ולהגיש אותן עם הבצל, השקדים והסומאק.

>> בשבוע שעבר הכנו מקלובה כרובית צמחונית ומרוממת נפש
>> ולקינוח: פאדג' שוקולד ולוטוס קטלני
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il