מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל

תבשיל עוף ופתיתים בסיר אחד

כאלה מתכונים אנחנו אוהבים: ארוחה מלאה וטובה - עם עוף, תוספת וירקות - שמתבשלת כולה באותו סיר ומלכלכת מינימום כלים. במקרה הזה, מהירות ההכנה היא רק בונוס

|mako אוכל| פורסם17:54
ארוחת פתיתים בסיר אחד (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (4 מנות):

  • 4 כפות שמן
  • חזה עוף (פרפר שלם), חתוך לקוביות
  • בצל, קצוץ
  • גזר, חתוך לקוביות קטנטנות
  • זוקיני או קישוא, חתוך לקוביות קטנטנות
  • 3 שיני שום, קצוצות
  • 1 כפית כורכום
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 2 כוסות טבעות פתיתים אפויים
  • 2.5 כוסות מים רותחים
  • 1 כוס אפונה, מופשרת
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 2 גבעולי בצל ירוק, קצוצים

אופן ההכנה:

1מחממים שתי כפות שמן בסיר בינוני, ומטגנים את קוביות העוף עד שהן משנות צבע. מוצאים לצלחת.

2מוסיפים את שתי הכפות הנוספות של השמן לסיר ומטגנים-מאדים את הבצל כ-8 דקות תוך כדי ערבוב, עד שהוא מתרכך ומתחיל להזהיב.

3מוסיפים את הגזר, הקישוא, השום והתבלינים ומטגנים תוך ערבוב 5-10 דקות, עד שהירקות מתרככים.

4מוסיפים את הפתיתים, המים הרותחים וקוביות העוף, מערבבים ומביאים לרתיחה.

5מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים כ-10 דקות.

6מסירים את הסיר מהאש ומוסיפים את האפונה, הפטרוזיליה והבצל הירוק. מערבבים, מחכים 5 דקות ומגישים.

>> עוד מתכונים בפחות משעה

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il