1מבשלים את תפוחי האדמה והגזרים וחותכים לקוביות של סנטימטר.
2במקביל מבשלים את האפונה היבשה בסיר עם הרבה מים. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים כ-20 דקות, או עד שהאפונה מתרככת אבל לא מתפוררת. מסננים ומצננים.
3מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
4מעבירים את האפונה המבושלת לקערה גדולה ומוסיפים אליה את יתר חומרי הפשטידה, לא כולל השמן.
5יוצקים את השמן לסיר בקוטר 26 ס"מ שיכול להיכנס לתנור (או תבנית עם תחתית לא מתפרקת). כשהשמן חם, יוצקים פנימה את העיסה ונותנים לה להיטגן כ-5 דקות. מעבירים את הסיר לתנור, וממשיכים לאפות כמו עוגה כ-35 דקות, או עד שפני המאפה זהובים והפשטידה התייצבה. מגישים פושר.