אוכל
אוכל

מעקודה מרוקאית

פשטידה מופלאה שתאכיל בכיף את כל המשפחה: תפוחי אדמה, אפונה, גזר והמון ביצים, שמטגנים על הגז ואחר כך אופים להתייצבות והשחמה יפה. רוצים לריב לאיזו עדה זה שייך? שיבושם לכם, אנחנו נאכל בינתיים

|mako אוכל| פורסם07:40
מעקודה (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
צילום: אסף אמברם, mako אוכל
Rating:4.5349reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (6 מנות):

  • כוס אפונה יבשה
  • 4 תפוחי אדמה
  • 3 גזרים
  • 3 ביצים קשות, חתוכות לקוביות
  • חצי צרור פטרוזיליה, קצוץ
  • כפית פלפל שחור
  • רבע כפית אבקת אפייה
  • כפית מלח
  • כפית כורכום
  • מיץ מחצי לימון
  • 8 ביצים, טרופות
  • רבע כוס שמן צמחי

אופן ההכנה:

1מבשלים את תפוחי האדמה והגזרים וחותכים לקוביות של סנטימטר.

2במקביל מבשלים את האפונה היבשה בסיר עם הרבה מים. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים כ-20 דקות, או עד שהאפונה מתרככת אבל לא מתפוררת. מסננים ומצננים.

3מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

4מעבירים את האפונה המבושלת לקערה גדולה ומוסיפים אליה את יתר חומרי הפשטידה, לא כולל השמן.

5יוצקים את השמן לסיר בקוטר 26 ס"מ שיכול להיכנס לתנור (או תבנית עם תחתית לא מתפרקת). כשהשמן חם, יוצקים פנימה את העיסה ונותנים לה להיטגן כ-5 דקות. מעבירים את הסיר לתנור, וממשיכים לאפות כמו עוגה כ-35 דקות, או עד שפני המאפה זהובים והפשטידה התייצבה. מגישים פושר.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il