1מכינים את החצילים: מחממים תנור ל-200 מעלות.
2מניחים על תבנית מרופדת בניר אפייה את החצילים, מפזרים מעל מלח ומטפטפים 2-3 כפות שמן מכניסים לתנור ל-20 דקות.
3במקביל מחממים במחבת 1/4 כוס שמן, מטגנים את הבצל עד שהוא מתחיל להזהיב מעט. מוסיפים בשר, מטגנים ומפוררים אותו עד שהוא עשוי ומשנה את צבעו. מוסיפים למחבת 2 כפות שמן נוספות ואת וקוביות הגזר, ומטגנים 3-4 דקות. מוסיפים פטריות ומטגנים עוד 4 דקות. מניחים בצד.
4יוצקים בסיר בו תתבשל המקלובה את יתרת השמן. מסדרים שכבה ראשונה פרוסות חצילים עגולות, מעל מפזרים בשכבה אחידה פטריות וגזר, מעל מסדרים בשכבה אחת את הבשר המטוגן, עליו את השום ומעל הכל את הבורגול (הלא מבושל).
5מערבבים בקערה מרק חם, עגבניות מגוררות ותבלינים, יוצקים מעל הבורגול, מביאים לרתיחה, מנמיכים ללהבה נמוכה, מכסים וממשיכים לבשל עוד כ-35 דקות. מכבים את האש, ממתינים מעט כדי שיתקרר, הופכים ומגישים.