אוכל
אוכל

מקלובה בורגול, בשר וחצילים

מקלובה, מכירים? רות אוליבר מכינה את הגרסה שלה למנה ההפוכה הזאת - האורז מוחלף בבורגול, תפוחי האדמה בחצילים ולהם מתווספים עוד ירקות, בשר ותבלינים. וכל זה בשעה אחת בלבד

|mako אוכל| פורסם14:12
מקלובה בורגול, בשר וחצילים (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
צילום: אסף אמברם, mako אוכל
Rating:4.745reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (8 מנות):

  • 1/2 כוס שמן
  • 2 חצילים, חתוכים לעיגולים בעובי 1 ס"מ
  • 3 בצלים, פרוסים
  • 500 גרם בשר טחון
  • 2 גזרים, מקולפים חתוכים לקוביות קטנות
  • 2 סלסילות פטריות שמפניון, פרוסות
  • 3 שיני שום, פרוסות
  • 1/2 1 כוסות בורגול גס
  • 3 כוסות מרק / מים חמים
  • 3 עגבניות, מקולפות ומגוררות
  • 1 כף בהרט
  • 1 כף ראס אל חנות
  • 1/2 כפית קינמון
  • מלח

אופן ההכנה:

1מכינים את החצילים: מחממים תנור ל-200 מעלות.

2מניחים על תבנית מרופדת בניר אפייה את החצילים, מפזרים מעל מלח ומטפטפים 2-3 כפות שמן מכניסים לתנור ל-20 דקות.

3במקביל מחממים במחבת 1/4 כוס שמן, מטגנים את הבצל עד שהוא מתחיל להזהיב מעט. מוסיפים בשר, מטגנים ומפוררים אותו עד שהוא עשוי ומשנה את צבעו. מוסיפים למחבת 2 כפות שמן נוספות ואת וקוביות הגזר, ומטגנים 3-4 דקות. מוסיפים פטריות ומטגנים עוד 4 דקות. מניחים בצד.

4יוצקים בסיר בו תתבשל המקלובה את יתרת השמן. מסדרים שכבה ראשונה פרוסות חצילים עגולות, מעל מפזרים בשכבה אחידה פטריות וגזר, מעל מסדרים בשכבה אחת את הבשר המטוגן, עליו את השום ומעל הכל את הבורגול (הלא מבושל).

5מערבבים בקערה מרק חם, עגבניות מגוררות ותבלינים, יוצקים מעל הבורגול, מביאים לרתיחה, מנמיכים ללהבה נמוכה, מכסים וממשיכים לבשל עוד כ-35 דקות. מכבים את האש, ממתינים מעט כדי שיתקרר, הופכים ומגישים.

>> בשבוע שעבר הכנו אושפלאו בשעה
>> מבשלים עם הילדים: מאפינס בננה ושוקולד
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il