אוכל
אוכל

סלט בורגול, עדשים וכרובית

הסלט הזה הוא ממש ארוחה בצלחת: יש בו פחמימות, חלבונים, ירקות וגם שקדים. בקיצור, הוא מפוצץ בדברים טובים, טעים והכי חשוב - הוא הולך להשביע אתכם טוב טוב

|mako אוכל| פורסם12:36
סלט בורגול, עדשים וכרובית, עדשים שחורות (צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל)
צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל
Rating:4.719reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (6 מנות):

  • כוס בורגול גס
  • 1/2 כוס עדשים שחורות
  • כרובית בינונית, מחולקת לפרחים קטנים
  • 3 גבעולי בצל ירוק, קצוץ
  • 50 גרם שקדים פרוסים, קלויים
  • צרור ארוגולה חתוך גס

לרוטב:

  • 1/3 כוס מיץ לימון
  • 2 כפות שמן שומשום
  • 3 כפות שמן קנולה
  • כף דבש
  • מלח

אופן ההכנה:

רוצים לזכות בסדנת בצק סוכר על חשבוננו?

1מניחים את הבורגול בקערה, יוצקים עליו מים רותחים עד כיסוי וסוגרים את הקערה עם צלחת. מניחים בצד ל-25 דקות (ומסננים אם צריך).

2במקביל, שמים את העדשים השחורות בסיר מלא מים. מביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים 25 דקות. מסננים אם צריך.

3עוד במקביל, יוצקים מים רותחים על הכרובית מכסים, מניחים בצד ל-25 דקות ומסננים.

4מכינים את הרוטב: מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב.

5מעבירים לקערת הגשה את הבורגול, העדשים והכרובית, מוסיפים בצל ירוק, שקדים וארוגולה, יוצקים את הרוטב ומעל ומגישים.

>> בשבוע שעבר הכנו כדורי אורז מטוגנים
>> המתכון של פאולה רוזנברג ללביבות בריאות
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il