אוכל
אוכל
פוקצ'ת גבינה ועגבניות חגיגית

עוגיות חמאה קלאסיות

כמה מתכונים אדם צריך לעוגיות חמאה? התשובה היא אינסוף, או לחלופין - בדיוק אחד. אחד שקבוע מצליח, אחד שנותן תמיד את אותה תוצאה, שעליה פנטזתם כשהתחלתם לחפש מתכון. בקיצור, חברים, המתכון הזה הוא האחד שלכם

|mako אוכל| פורסם07:23
עוגיות חמאה קלאסיות (צילום: נטלי לוין, mako אוכל)
צילום: נטלי לוין, mako אוכל
Rating:4.7237reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (25 מנות):

  • 100 גרם חמאה (רכה מאוד)
  • 40 גרם (שליש כוס) אבקת סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • קורט מלח
  • 175 גרם (כוס ורבע) קמח
  • 70 גרם (חצי כוס) קורנפלור
  • חצי כפית אבקת אפייה
  • 75 מ"ל (5 כפות) שמן

לקישוט:

  • אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבניות בנייר אפייה.

2בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים חמאה, אבקת סוכר, וניל ומלח, ומערבלים במהירות גבוהה עד שמתקבלת תערובת קרמית ואחידה.

3מוסיפים קמח, קורנפלור ואבקת אפייה, ומערבלים עד לקבלת בצק פירורי.

4מוסיפים את השמן וממשיכים לערבל עד שמתקבל בצק אחיד ונעים.

5יוצרים כדורים בגודל אגוז מלך ומניחים על התבנית.

6פוחסים מעט את החלק העליון של העוגיות.

7אופים כ-15-20 דקות, או עד שהעוגיות מזהיבות מעט, נסדקות ותופחות.

8מצננים לחלוטין, מפזרים אבקת סוכר בנדיבות ומגישים.

טיפים:

• שומרים את העוגיות בצנצנת אטומה עד שבוע.

• חשוב לא לוותר על אבקת הסוכר בהגשה.

>> לבלוג של נטלי - עוגיו.נט

>> בפעם הקודמת הכנו עוגת שוקולד טבעונית

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il