אוכל
אוכל
פוקצ'ת גבינה ועגבניות חגיגית

חלה מקמח מלא

למה שלא תנסו להחליף את החלה הלבנה שלכם בחלה עם קמח מלא? היא לא 100% מלאה וזה אומר שהיא לא מאוד דחוסה וכבדה, רק יותר עשירה וקצת יותר בריאה. אז תנסו אותה לשבת?

|mako אוכל| פורסם11:44
חלה מקמח מלא (צילום: דניאל לילה,  יחסי ציבור )
צילום: דניאל לילה, יחסי ציבור
Rating:4.2102reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • 1/2 4 כוסות קמח מלא
  • 4 כוסות קמח לבן
  • 3 כפיות שמרים יבשים
  • 1 כף סוכר
  • 3 ביצים בגודל M (אחת להברשה)
  • 1/2 1 כוסות מים פושרים
  • 1/2 כוס שמן קנולה
  • 1 כוס חלב / חלב סויה, פושר
  • 1 כף דבש
  • 2 כפיות מלח

לעיטור:

  • שומשום או פרג

אופן ההכנה:

1מנפים לקערת המיקסר קמח מלא, קמח לבן, שמרים וסוכר. מוסיפים את הנוזלים - 2 ביצים, מים, שמן, חלב ודבש. בעזרת וו הלישה לשים כ-8 דקות במהירות נמוכה.

2מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עוד כ-4 דקות, עד שהבצק הומוגני ונעים למגע.

3מעבירים את הבצק בקערה משומנת מעט, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כ-30 דקות.

4מחלקים את הבצק ל-3 כדורים שווים בגודלם. מחלקים ל-3 חלקים שווים כל אחד מהכדורים. מניחים על משטח מקומח מעט, מכסים ומתפיחים את הכדורים (9 כדורים בסך הכל) כ-10 דקות.

5מגלגלים כל כדור לנקניק באורך 30-40 ס"מ. כל 3 נקניקים קולעים לצמה. מורחים בביצה השלישית, מכסים ומתפיחים במקום חמים כשעה וחצי.

6בינתיים, מדליקים תנור לחום של 170 מעלות.

7מורחים את החלות שוב בביצה (עם מה שנשאר) בעדינות, כדי לא לפגוע בתפיחה של החלה, ומפזרים שומשום או פרג (או שניהם).

8אופים כ-30-35 דקות, עד שהחלות מקבלת גוון חום זהוב. מתקבלות 3 חלות גדולות.

שף-קונדיטור אמיר שגב הוא הבעלים של קונדיטורייתגלי'ס - דברים שאבא שלי אופהבכפר סבא,טלפון להזמנות: 09-7670133.

>> בשבוע שעבר הכנו קראנץ שוקולד וקרם פטיסייר
>> מתכונים בריאים וטעימים לילדים
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il