
עוגות עם פירות הדר הןהעוגות הבחושותהאהובות עליי בחורף. הן לחות וטעימות, ומושלמות לצד כוס קפה. העוגה הבאה משלבת טעם חמאתי עשיר עם לימון וזיגוג סוכר מתפצפץ, שהופך אותה להרבה יותר יפה מעוגה בחושה רגילה. המצרכים (8 מנות):לתבנית אינגליש קייק גדולה באורך 30 ס"מ:
לזיגוג ולקישוט:
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבנית. 2בקערת מיקסר עם וו גיטרה מקרימים יחד חמאה, סוכר, מלח ווניל עד שמתקבלת תערובת אווירירית וקרמית. 3מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה, תוך ערבול בין הוספה להוספה. 4מוסיפים פנימה שמנת חמוצה, מיץ וקליפת לימון ומערבלים עד שאחיד. 5מנפים פנימה קמח ואבקת אפייה ומערבלים רק עד שהקמח נטמע בתערובת. 6יוצקים את התערובת לתוך התבנית ומיישרים את החלק העליון. 7אופים 35-40 דקות, או עד שהעוגה מזהיבה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא עם פירורים לחים. 8מצננים לחלוטין. 9מכינים את הזיגוג: בקערית קטנה מערבבים יחד אבקת סוכר ומיץ לימון לתערובת אחידה במרקם של טחינה סמיכה. אם התערובת דלילה מדי – מוסיפים עוד אבקת סוכר. אם התערובת סמיכה מדי – מוסיפים עוד טיפה מיץ לימון. 10מעבירים את התערובת לשק זילוף קטן ומזלפים פסים דקיקים על גבי העוגה הקרה. 11מפזרים מעט סוכר דמררה. לבלוג של נטלי -עוגיו.נט ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |