אוכל
אוכל
פוקצ'ת גבינה ועגבניות חגיגית

מגולגלות תמרים וקינמון

אצלנו אלה העוגיות שמכינים באופן קבוע, בעיניים כמעט עצומות, בכל פעם שרוצים למלא את הקופסה שעל השיש. רוצים גם? המלצה שלנו: תכינו כמות, תעבירו לכלי אחסון ותיהנו מהן לאורך כל חול המועד

|mako אוכל| פורסם07:29
עוגיות מגולגלות במילוי תמרים וקינמון (צילום: נטלי לוין, mako אוכל)
צילום: נטלי לוין, mako אוכל
Rating:4.2483reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (25 מנות):

לבצק:

  • 300 גרם (2 כוסות + 2 כפות) קמח
  • 100 גרם (כוס פחות 2 כפות) אבקת סוכר
  • 100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • כפית תמצית וניל
  • קורט מלח
  • 3-4 כפות חלב קר

למלית:

  • מכל ממרח תמרים
  • 2 כפיות קינמון טחון
  • 50-100 גרם אגוזים טחונים (לא חובה)

אופן ההכנה:

1במעבד מזון עם להב פלדה שמים את הקמח, אבקת הסוכר, החמאה, הווניל והמלח, ומעבדים עד לקבלת תערובת פירורית.

2מוסיפים את החלב בהדרגה ומעבדים עד שנוצרים גושי בצק גדולים.

3מעבירים את גושי הבצק למשטח עבודה מקומח קלות, מאחדים בידיים ומשטחים לצורת דיסקית.

4עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר למשך שעה.

5על משטח מקומח מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים.

6מרדדים כל חלק למלבן בעובי 3-4 מ"מ ומורחים שכבה דקה של ממרח תמרים.

7מפזרים מעט קינמון טחון ואגוזים (אם רוצים) ומגלגלים לרולדה הדוקה.

8מניחים את הרולדות על תבנית התנור מרופדת בנייר אפייה.

9מצננים את הרולדות במקרר במשך חצי שעה.

10מחממים תנור ל-170 מעלות.

11אופים את הרולדות 30-40 דקות או עד שהן מזהיבות מעט ונסדקות בחלקן העליון.

12מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר ופורסים.

13בוזקים אבקת סוכר בנדיבות ומגישים.

לבלוג של נטלי -עוגיו.נט

>> בפעם הקומת הכנו עוגיות טחינה ושקדים מקמח מלא

>> הנה המתכונים שאנחנו הכי אוהבים לסוכות

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il