
המצרכים (8 מנות):לבצק הפריך:
למלית קרם מסקרפונה:
למניפת תותים:
אופן ההכנה:1בצק פריך: במעבד מזון עם להב פלדה מעבדים קמח, חמאה, אבקת סוכר, מלח ווניל עד שמתקבלת תערובת פירורית. 2מוסיפים ביצה וממשיכים לעבד רק עד שנוצרים גושי בצק גדולים. אם הבצק לא מתאחד – מוסיפים מים בהדרגה. 3מעבירים את גושי הבצק למשטח עבודה, מאחדים בידיים ומשטחים לצורת דיסקית. עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר במשך כשעה. 4מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי של כ-3 מ"מ. 5מרפדים את תבנית קוטר 24 ס"מ בבצק. חשוב להקפיד על יצירה של זווית ישרה בין הדופן לבסיס על מנת שהשוליים לא יצנחו במהלך האפייה. דוקרים את בסיס הקלתית במזלג ומעבירים למקפיא לחצי שעה. 6מחממים תנור ל-170 מעלות. מרפדים את הקלתית ביריעה של ניילון נצמד או נייר אפייה וממלאים בקטניות יבשות או משקלות מיוחדות לאפייה. אופים בצורה זו 12-14 דקות. 7מסירים את המשקלות ואת הניילון וממשיכים לאפות עוד 6-10 דקות עד שהקלתית מזהיבה לחלוטין בצורה אחידה. מצננים לחלוטין. 8קרם מסקרפונה: בקערת מיקסר מקציפים יחד מסקרפונה, שמנת מתוקה, אבקת סוכר ותמצית וניל עד שמתקבל קרם אחיד ויציב מאוד. 9יוצקים את הקרם על גבי הקלתית האפויה ומיישרים את החלק העליון. מסדרים בצפיפות פרוסות תותים בצורת מניפה ומברישים את מניפת התותים במעט ריבת משמש מדוללת. מגישים מיד. לבלוג של נטלי -עוגיו.נט ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |