אוכל
אוכל
פוקצ'ת גבינה ועגבניות חגיגית

קאפקייקס שוקולד, אגוזי לוז ונוגט

מה שאתם לא רואים בתמונה זה שבתוך כל אחת מהעוגות האישיות המשגעות האלה מסתתר מילוי שוקולדי קרמי. אז עכשיו תגידו אתם - לא למות?

|mako אוכל| פורסם07:02
קאפקייקס שוקולד, אגוזי לוז ונוגט (צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל)
צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל
Rating:4.5177reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

לא פלא שקאפקייקס צברו להם כל כך הרבה אוהדים במהלך השנים האחרונות – מה כבר יכול להיות רע בעוגה אישית שנראית מיליון דולר? למרות המראה המרשים, די קל ומהיר להכין קאפקייקס, ואפשרויות הגיוון באמת אינסופיות. הקאפקייקס שכאן משלבים עוגת שוקולד עסיסית במילוי ממרח שוקולד או אגוזים וציפוי של קצפת נוגט ריחנית ומפתה. את הכל מקשטים עם חצאי אגוזי לוז ופניני קראנץ' שוקולד מריר, והתוצאה היא קינוח נהדר בקלי קלות. שווה לנסות!

המצרכים (12 מנות):

לקאפקייקס:

  • 1 ביצה
  • 150 גרם (3/4 כוס) סוכר
  • 200 מ"ל (1 מכל) שמנת חמוצה
  • קורט מלח
  • 1 כף גדושה אבקת נוגט (להשיג בחנויות המתמחות)
  • 1 כף ברנדי או ליקר שוקולד
  • 100 גרם (1/2 כוס) שמן
  • 100 גרם (3/4 כוס) קמח
  • 25 גרם (1/4 כוס) אגוזי לוז טחונים דק
  • 40 גרם (4 כפות) קקאו
  • 1 כפית אבקת אפייה

למילוי:

  • 1/2 צנצנת ממרח שוקולד או אגוזים

לציפוי:

  • 250 מ"ל (1 מכל) שמנת מתוקה
  • 1 כפית אינסטנט פודינג וניל
  • 2 כפות אבקת נוגט
  • 1 כפית סוכר חום כהה

לקישוט:

  • אגוזי לוז חצויים
  • פניני קראנץ' שוקולד מריר (להשיג בחנויות המתמחות)

אופן ההכנה:

1הקאפקייקס: מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים תבנית שקעים (אפשר גם לרפד בעטרות נייר).

2בקערה גדולה טורפים במטרפה ביצה, סוכר, שמנת חמוצה, מלח, אבקת נוגט, ברנדי ושמן עד שמתקבלת תערובת אחידה ודלילה.

3מוסיפים קמח, אגוזים טחונים, קקאו ואבקת אפייה וטורפים רק עד שהתערובת אחידה.

4ממלאים את השקעים בתערובת עד ל-3/4 גובה.

5אופים במשך 15-20 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז כל קאפקייק יוצא עם פירורים לחים.

6מצננים לחלוטין לפני המילוי והקישוט.

7יוצרים שקע קטן במרכז כל קאפקייק (הכי קל לעשות את זה עם כפית פריזיאן, אם יש) וממלאים בממרח שוקולד או אגוזים.

8ציפוי: בקערת מיקסר מקציפים שמנת מתוקה, אינסטנט פודינג, אבקת נוגט וסוכר חום עד שמתקבלת קצפת יציבה מאוד.

9מעבירים את הקצפת לשק זילוף עם צנתר משונן בקוטר של כ-2 ס"מ ומזלפים תלוליות קטנות על גבי הקאפקייקס.

10מקשטים באגוזי לוז חצויים ובפניני קראנץ' שוקולד מריר.

* הקאפקייקס יישמרו בקופסה סגורה במקרר עד 3-4 ימים.

בקרו בבלוג של נטלי -עוגיו.נט

>> בשבוע שעבר הכנו פשטידת בצל קלילה

>> איט איינ'ט אובר טיל איט'ס אובר: מתכונים לחנוכה

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il