אוכל
אוכל
פוקצ'ת גבינה ועגבניות חגיגית

עוגיות חמאה קינמון

כמה שהעוגיות האלה פשוטות, ככה הן כיפיות. בפחות מחצי שעה של עבודה הבית יתמלא בניחוח וניל וקינמון, וקופסת העוגיות שלכם תתמלא באספקה שבועית

|mako אוכל| פורסם10:46
עוגיות חמאה קינמון  (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
צילום: אסף אמברם, mako אוכל
Rating:4.4163reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (35 מנות):

לבצק:

  • 120 גרם (1 כוס פחות 2 כפות) קמח
  • 30 גרם (3 כפות) קורנפלור
  • 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 40 גרם (4 כפות) אבקת סוכר
  • קורט מלח
  • כפית תמצית וניל
  • 1 חלמון
  • 1-2 כפות חלב (לפי הצורך, לא חובה)

לציפוי:

  • 50 גרם (1/4 כוס) סוכר
  • 1 כפית קינמון טחון

אופן ההכנה:

1במעבד מזון עם להב פלדה שמים קמח, קורנפלור, חמאה, אבקת סוכר, מלח ווניל ומעבדים לתערובת פירורית.

2מוסיפים חלמון וממשיכים לעבד רק עד שנוצרים גושי בצק גדולים. אם הבצק לא מתאחד – מוסיפים בהדרגה עוד מעט חלב.

3מעבירים את גושי הבצק למשטח עבודה, מאחדים ומשטחים לצורת דיסקית. עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר במשך כשעה.

4מחממים תנור ל-170 מעלות. על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעלה בעובי 3-4 מ"מ וקורצים עוגיות בגודל הרצוי.

5מסדרים את העוגיות במרווחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.

6בקערית קטנה מערבבים יחד סוכר וקינמון לתערובת אחידה. מפזרים את תערובת הסוכר-קינמון בנדיבות על העוגיות.

7אופים במשך 10-15 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות בצורה אחידה. מצננים לחלוטין ושומרים בקופסה אטומה.

לבלוג של נטלי -עוגיו.נט

>> בשבוע שעבר הכנו כאן עוגת חלבה עם שטרויזל פקאן פריך

>> והנה מתכון למקלובה חורפית של ניר צוק

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il