אוכל
אוכל
פוקצ'ת גבינה ועגבניות חגיגית

עוגת שיש קלאסית

אנחנו מתים על השעות השקטות של שבת, העיתונים, כוס הקפה שלנו ועוגה טובה ליד, אבל בשביל זה מישהו צריך להכין עוגה. אז מצאנו אחת מושלמת: עוגת שיש רכה וקלילה שמכינים בכמה דקות, בלי להפעיל מיקסר. מי מתנדב?

|mako אוכל| פורסם06:46
עוגת שיש (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
צילום: אסף אמברם, mako אוכל
Rating:4.51432reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לתבנית אינגליש קייק באורך 30 ס"מ:

  • 2 ביצים
  • 250 מ"ל (1 מכל) שמנת מתוקה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 100 גרם (חצי כוס) סוכר
  • קורט מלח
  • 140 גרם (1 כוס) קמח
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 50 גרם שוקולד מריר
  • אבקת סוכר לקישוט

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבנית.

2בקערה טורפים יחד ביצים, שמנת מתוקה, וניל, סוכר ומלח לתערובת אחידה.

3מוסיפים קמח ואבקת אפייה וטורפים רק עד שאחיד.

4בקערה קטנה ממיסים את השוקולד.

5מוסיפים כשליש מהבלילה לתוך תערובת השוקולד ומערבבים היטב.

6מוסיפים את בלילת השוקולד לבלילה הראשית ומקפלים 2-3 פעמים ליצירת דוגמת שיש.

7יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים במשך 35-40 דקות או עד שהעוגה תופחת, מזהיבה וקיסם שננעץ במרכזה יוצא עם פירורים לחים. מצננים לחלוטין, מקשטים באבקת סוכר ומגישים.

בקרו בבלוג של נטלי לוין -עוגיו.נט

תגיות:עוגת שיש
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il