אוכל
אוכל
פוקצ'ת גבינה ועגבניות חגיגית

פיתות פרנה

שבועות מאחורינו, סוף השבוע לפנינו, ואם תפתחו את המקרר בטח תגלו שם ערימות של גבינות שנשארו מהחג. מה עושים? אוכלים אותן כמובן, אבל עושים את זה עם הלחם הנכון: פרנה ביתית וסופר קלה להכנה

|mako אוכל| פורסם12:47
Rating:4.7139reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

  • 1 ק"ג קמח שמרים להתפחה מהירה
  • כף סוכר
  • 2 כפות שמן
  • 1 ביצה
  • כף מלח
  • 2 וחצי כוסות מים פושרים

אופן ההכנה:

1מערבבים קמח וסוכר בקערה רחבה ועמוקה. יוצרים גומה במרכז ושופכים לתוכה את השמן, הביצה, המלח ו-2 כוסות מים. לשים היטב את הבצק ובהדרגה מוסיפים את חצי כוס המים שנותרה. ממשיכים ללוש עד שמתקבל בצק רך מאוד וגמיש (ניתן להוסיף מעט מים לפי הצורך).

2מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות, עוטפים בניילון ומתפיחים 45 דקות.

3לשים שוב את הבצק ומחלקים ל-5-6 חלקים. יוצרים כדור מכל חלק ומניחים על משטח מקומח היטב להתפחה שנייה של 20 דקות נוספות.

>> והנה מתכון למאפינס מטריפים

4מחברים סיר גריל לחשמל ומקמחים מעט את חלקו התחתון. לוקחים כל כדור בצק ביד ומשטחים מעט בעזרת הידיים.

5מניחים את הבצק המשוטח בתחתית הסיר, מכסים ומחכים כמה דקות (ניתן להרים את המכסה מדי פעם כדי לוודא שהלחם לא נשרף). בעזרת כף עץ שטוחה או מלקחיים הופכים את הלחם לצדו השני עד שהוא מוכן לגמרי משני צדדיו.

6מוציאים את הלחם המוכן, ובעודו חם עוטפים אותו בבד או מגבת נקייה כדי לשמור על הלחות.

* אין לכם סיר גריל חשמלי? לא קרה כלום! השתמשו בפונקציית הגריל של התנור, והפכו את הפיתות אחרי 5 דקות.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il