
המצרכים :
אופן ההכנה:1מערבבים קמח וסוכר בקערה רחבה ועמוקה. יוצרים גומה במרכז ושופכים לתוכה את השמן, הביצה, המלח ו-2 כוסות מים. לשים היטב את הבצק ובהדרגה מוסיפים את חצי כוס המים שנותרה. ממשיכים ללוש עד שמתקבל בצק רך מאוד וגמיש (ניתן להוסיף מעט מים לפי הצורך). 2מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות, עוטפים בניילון ומתפיחים 45 דקות. 3לשים שוב את הבצק ומחלקים ל-5-6 חלקים. יוצרים כדור מכל חלק ומניחים על משטח מקומח היטב להתפחה שנייה של 20 דקות נוספות. 4מחברים סיר גריל לחשמל ומקמחים מעט את חלקו התחתון. לוקחים כל כדור בצק ביד ומשטחים מעט בעזרת הידיים. 5מניחים את הבצק המשוטח בתחתית הסיר, מכסים ומחכים כמה דקות (ניתן להרים את המכסה מדי פעם כדי לוודא שהלחם לא נשרף). בעזרת כף עץ שטוחה או מלקחיים הופכים את הלחם לצדו השני עד שהוא מוכן לגמרי משני צדדיו. 6מוציאים את הלחם המוכן, ובעודו חם עוטפים אותו בבד או מגבת נקייה כדי לשמור על הלחות. * אין לכם סיר גריל חשמלי? לא קרה כלום! השתמשו בפונקציית הגריל של התנור, והפכו את הפיתות אחרי 5 דקות. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |