
חלבה היא אחד הטעמים שרק בשנים האחרונות התחלתי לאהוב, ומאז אני חובבת די גדולה של הממתק המעולה הזה. העוגה הבאה משלבת בצק שמרים חמאתי וטעים עם קרם שקדים בתוספת חלבה מפוררת או שערות חלבה, והיא חגיגה לחובבי עוגות השמרים. אם אתם לא אוהבים שקדים נסו להכין את הקרם עם פיסטוקים במקום, שמשתלבים גם הם נהדר עם חלבה. המצרכים :(לתבנית בקוטר 26-28 ס"מ):
לקרם שקדים וחלבה:
להברשה:
לקישוט:
אופן ההכנה:1בצק שמרים: בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח, שמרים, סוכר, חמאה, שמנת חמוצה, ביצים, וניל ומלח, ולשים במשך 10-12 דקות במהירות נמוכה-בינונית עד שנוצר בצק אחיד וחלק. 2יוצרים מהבצק צורת כדור ומעבירים לקערה מקומחת קלות. מכסים את הקערה ומתפיחים עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו (במשך כשעה). 3קרם שקדים וחלבה: במעבד מזון עם להב פלדה שמים שקדים, סוכר, חמאה, מלח וקמח ומעבדים עד שמתקבלת תערובת פירורית אחידה. 4מוסיפים ביצה וחלב ומעבדים עד שנוצר קרם אחיד וסמיך. 5הרכבת העוגה: מחלקים את הבצק התפוח ל-2 חלקים. מרדדים כל חלק למלבן בעובי של כ-4-5 מ"מ ומורחים מחצית מכמות קרם השקדים. מפזרים חצי מכמות החלבה המפוררת (או שערות החלבה) בצורה אחידה. 6מגלגלים לרולדה הדוקה וחותכים שושנים בעובי של 5-6 ס"מ. 7שמים את השושנים בתוך תבנית עגולה משומנת קלות במרווחים קטנים בין שושנה לשושנה. חוזרים על הפעולה עם החלק השני של הבצק. 8מכסים את התבנית ומתפיחים את העוגה במשך כשעה בטמפרטורת החדר או עד שהיא כמעט מכפילה את נפחה. 9מחממים תנור ל-170 מעלות. 10מברישים את העוגה התפוחה בביצה בעדינות ואופים במשך 30-40 דקות או עד שהעוגה תופחת, מזהיבה ויציבה. מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר ומגישים עם מעט אבקת סוכר מעל. לבלוג של נטלי -עוגיו.נט. >> לפני שייגמר הקיץ: פאי נקטרינות>> שיעור פרטי עם חיים כהן: ככה מכינים טרטר![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |