אוכל
אוכל
פוקצ'ת גבינה ועגבניות חגיגית

עוגיות גרנולה, קוקוס וקפה

יש כל כך הרבה סוגי עוגיות בעולם, ובכל פעם מחדש קשה לנו לבחור עם מה להתפנק. כשהגיע אלינו המתכון הזה, לא היססנו ומיד הפשלנו שרוולים ויצאנו לעבודה. עם הקפה הקר או סתם כנשנוש בכל שעה ביממה

|mako אוכל| פורסם08:32
עוגיות גרנולה, קפה וקוקוס (צילום: נטלי לוין, mako אוכל)
צילום: נטלי לוין, mako אוכל
Rating:4.8139reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (35 מנות):

  • 100 גרם חמאה רכה
  • 120 גרם (חצי כוס) סוכר חום כהה
  • קורט מלח
  • חצי כפית תמצית וניל
  • 2 כפיות קפה נמס
  • 1 ביצה L
  • 125 גרם (כוס) קמח מלא (ניתן להחליף בקמח לבן באותה הכמות בדיוק)
  • חצי כפית סודה לשתייה
  • 175 גרם (כוס ושלושת רבעי) שיבולת שועל שלמה או שבורה
  • 50 גרם (חצי כוס) קוקוס טחון (ניתן להחליף את הקוקוס באגוזים קצוצים)
  • 50 גרם שוקולד מריר, קצוץ דק מאוד (לא חובה)

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבניות בנייר אפייה.

2מערבלים במיקסר עם וו גיטרה במהירות גבוהה את החמאה, הסוכר, המלח, תמצית הווניל והקפה, עד לקבלת תערובת קרמית, אחידה ורכה.

3מוסיפים את הביצה ומערבלים עד שהיא נטמעת בתערובת.

4מוסיפים את הקמח, הסודה, שיבולת השועל, הקוקוס והשוקולד, ומערבלים עד לקבלת גושי בצק גדולים.

5מעבירים את גושי הבצק למשטח עבודה ויוצרים כדורים בגודל של אגוז מלך. מניחים את הכדורים במרווחים על גבי התבניות ומשטחים מעט את החלק העליון.

6אופים במשך 10-13 דקות או עד שהעוגיות זהובות.

7מצננים לחלוטין ומגישים.

* העוגיות נשמרות עד שבוע בצנצנת אטומה.

לבלוג של נטלי -עוגיו.נט

>> בפעם שעברה הכנו חיתוכיות שוקולד ופירורים

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il