
המצרכים (12 מנות):לבצק:
להברשה וקישוט:
אופן ההכנה:1מכינים את הבצק: בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את שני סוגי הקמחים, השמרים, השמן, הסילאן והמלח, ומתחילים ללוש במהירות נמוכה. 2מוסיפים את המים בהדרגה וממשיכים ללוש עד לקבלת בצק אחיד וחלק. 3ממשיכים ללוש במשך 8-10 דקות נוספות, ולקראת סוף הלישה מוסיפים את הזיתים. 4מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלות ויוצרים צורה כדורית. מניחים את כדור הבצק בתוך קערה מקומחת קלות, מכסים ומתפיחים בטמפרטורה חמימה למשך כשעה או עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו. 5מעבירים את הבצק למשטח עבודה ומחלקים ל-12 חלקים שווים. 6יוצרים מכל חלק צורת כדור הדוק ומניחים במרווחים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה. 7מכסים ומתפיחים במשך 30-40 דקות נוספות או עד שהלחמניות מכפילות את נפחן. 8מחממים תנור ל-170 מעלות. 9מברישים את החלק העליון של הלחמניות במעט מים ומפזרים שומשום לקישוט. 10אופים במשך 15-22 דקות או עד שהלחמניות תפוחות, זהובות ויציבות. 11מצננים בטמפרטורת החדר ומגישים. * הלחמניות הכי טובות לאכילה ביום ההכנה, אך אפשר להקפיא אותן בשקית אטומה עד שבועיים. לבלוג של נטלי -עוגיו.נט ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |