אוכל
אוכל
פוקצ'ת גבינה ועגבניות חגיגית

לחמניות זיתים טבעוניות

לחמניות שמרים תפוחות וזהובות, שימלאו את הבית בריח נפלא ויפתחו לכם את התיאבון עד השמיים. כאן הן מגיעות עם זיתים ירוקים, אבל אפשר בכיף להחליף או להוסיף - אגוזים, עגבניות מיובשות או כל פינוק אחר

|mako אוכל| פורסם07:49
לחמניות זיתים טבעוניות (צילום: נטלי לוין, mako אוכל)
צילום: נטלי לוין, mako אוכל
Rating:4.6101reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (12 מנות):

לבצק:

  • 280 גרם (2 כוסות) קמח לבן
  • 245 גרם (כוס וחצי ועוד כף) קמח מלא
  • 25 גרם (חצי קוביה או חצי שקית) שמרים טריים
  • 80 מ"ל (שליש כוס) שמן זית
  • 40 גרם (2 כפות) סילאן
  • 5 גרם (1 כפית) מלח דק
  • 180-240 מ"ל (בין שלושת רבעי כוס לכוס) מים פושרים
  • 100 גרם זיתים, מגולענים וחתוכים (אפשר להשתמש גם בעגבניות מיובשות, אגוזים קצוצים או כל תוספת אחרת)

להברשה וקישוט:

  • מעט מים
  • שומשום

אופן ההכנה:

1מכינים את הבצק: בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את שני סוגי הקמחים, השמרים, השמן, הסילאן והמלח, ומתחילים ללוש במהירות נמוכה.

2מוסיפים את המים בהדרגה וממשיכים ללוש עד לקבלת בצק אחיד וחלק.

3ממשיכים ללוש במשך 8-10 דקות נוספות, ולקראת סוף הלישה מוסיפים את הזיתים.

4מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלות ויוצרים צורה כדורית. מניחים את כדור הבצק בתוך קערה מקומחת קלות, מכסים ומתפיחים בטמפרטורה חמימה למשך כשעה או עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו.

5מעבירים את הבצק למשטח עבודה ומחלקים ל-12 חלקים שווים.

6יוצרים מכל חלק צורת כדור הדוק ומניחים במרווחים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה.

7מכסים ומתפיחים במשך 30-40 דקות נוספות או עד שהלחמניות מכפילות את נפחן.

8מחממים תנור ל-170 מעלות.

9מברישים את החלק העליון של הלחמניות במעט מים ומפזרים שומשום לקישוט.

10אופים במשך 15-22 דקות או עד שהלחמניות תפוחות, זהובות ויציבות.

11מצננים בטמפרטורת החדר ומגישים.

* הלחמניות הכי טובות לאכילה ביום ההכנה, אך אפשר להקפיא אותן בשקית אטומה עד שבועיים.

לבלוג של נטלי -עוגיו.נט

>> בשבוע שעבר הכנו מאפינס מייפל, קינמון ופקאן

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il