אוכל
אוכל
פוקצ'ת גבינה ועגבניות חגיגית

עוגיות שוקולד ובוטנים מלוחים

הנה מתכון לקינוח מתוק מלוח שאפשר לתקתק בבית במינימום מאמץ: עוגיות שוקולד עסיסיות עם תוספת מקפיצה של בוטנים מלוחים שפשוט מערבבים ואופים, שותים משהו קר - והופ, הן מוכנות

|mako אוכל| פורסם07:25
עוגיות שוקולד ובוטנים (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
Rating:4.510reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (35 מנות):

  • 100 גרם חמאה רכה
  • 200 גרם סוכר חום כהה
  • חצי כפית תמצית וניל
  • 1 ביצה L
  • 100 גרם שוקולד מריר מומס
  • 140 גרם (1 כוס) קמח
  • 40 גרם (4 כפות) קקאו
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • 100 גרם בוטנים מלוחים
  • 100 גרם שוקולד מריר קצוץ

לקישוט:

  • 50 גרם בוטנים חצויים

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבניות תנור בנייר אפייה.

2בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים חמאה, סוכר, ווניל ומערבלים במהירות גבוהה עד שמתקבלת תערובת במרקם קרמי.

3מוסיפים ביצה ומערבלים עד שהיא נטמעת בתערובת.

4מוסיפים שוקולד מומס ומערבלים עד שהתערובת אחידה.

5מוסיפים קמח, קקאו, סודה, בוטנים ושוקולד ומערבלים עד קבלת בצק אחיד.

6באמצעות 2 כפיות או כף גלידה קפיצית יוצרים עוגיות ומניחים במרווחים על גבי נייר האפייה.

7מקשטים בבוטנים חצויים ואופים במשך 10-12 דקות או עד שהעוגיות מתייצבות בשוליים אך עדיין רכות מאוד במרכזן.

8מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר ושומרים בקופסה אטומה.

בקרו בבלוג של נטלי -עוגיו.נט

>> בשבוע שעבר הכנו קאפקייקס וניל, קצפת ודובדבנים
>> מהיר ובריא: פסטה עם זוקיני ופסטו קשיו
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il