אוכל
אוכל
פוקצ'ת גבינה ועגבניות חגיגית

לחמניות מקמח מלא עם צימוקים ואגוזים

יש לנו לנו חולשה אמיתית ללחמניות שמרים טריות שבוצעים עם הידיים וזוללים. אם גם אתם כמונו (אנושיים) - אתם רוצים להכיר את המתכון הזה: לחמניות עשירות בכל טוב שחיסלנו ברגע

|mako אוכל| פורסם07:00
לחמניות צימוקים ואגוזים (צילום: נטלי לוין, mako אוכל)
צילום: נטלי לוין, mako אוכל
Rating:4.656reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (12 מנות):

  • 350 גרם (3 כוסות פחות כף) קמח מלא
  • 150 גרם (1 כוס + כף) קמח לבן
  • 12 גרם (1 כף גדושה) שמרים יבשים
  • 240 מ"ל (1 כוס) מים
  • 60 מ"ל (רבע כוס) שמן זית
  • 2 כפות סוכר חום כהה
  • 6 גרם (1 כפית) מלח דק
  • 100 גרם (1 כוס) אגוזי מלך, קצוצים גס
  • 200 גרם צימוקים

לקישוט:

  • ביצה טרופה להברשה
  • שומשום

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-170 מעלות.

2בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את הקמח המלא, הקמח הלבן, השמרים, המים, השמן, הסוכר והמלח, ולשים במשך 10 דקות עד שמתקבל בצק אחיד.

3מוסיפים אגוזים וצימוקים וממשיכים ללוש עוד 1-2 דקות עד שהם נטמעים בבצק.

4מכסים ומתפיחים במשך כשעה-שעתיים או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

>> בשבוע שעבר הכנו עוגת ביסקוויטים מטריפה

5מחלקים את הבצק ל-12 חלקים שווים ומגלגלים כל חלק לכדור מהודק.

6מסדרים את כדורי הבצק בתוך תבנית משומנת במרווחים. מכסים ומתפיחים במשך כשעה או עד שהלחמניות כמעט מכפילות את נפחן.

7מברישים את הלחמניות התפוחות בביצה טרופה בעדינות.

8מפזרים שומשום ואופים במשך 20-25 דקות או עד שהלחמניות מזהיבות ומתייצבות.

9מוציאים מהתנור, מכסים במגבת ומניחים לצינון מוחלט בטמפרטורת החדר.

* הלחמניות במיטבן ביום ההכנה, אך אפשר לשמור אותן בשקית אטומה במקפיא עד חודש.

* אפשר להשתמש בכל סוג של אגוזים שאוהבים.

* במקום צימוקים אפשר להשתמש בחמוציות באותה כמות.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il