
המצרכים (30 מנות):לעוגיות:
לקרם הלימון:
לקישוט:
אופן ההכנה:1מתחילים עם הקרם: מערבבים בקערה חסינת חום את כל חומרי הקרם. מניחים את הקערה על סיר עם מעט מים רותחים (בן מארי) ומבשלים עד שהקרם מסמיך - כשאתם טובלים כף בתערובת, היא מצפה באופן אחיד את גב הכף ולא נוזלת (83 מעלות, אם אתם משתמשים במדחום למטבח). מערבבים כל הזמן כדי שהביצים לא יתבשלו. מקררים במקרר לפחות 3-4 שעות לפני שמשתמשים בקרם. 2מכינים את העוגיות: במיקסר עם וו גיטרה מערבבים סוכר וחמאה. מוסיפים את הביצה ומערבבים היטב. מוסיפים גם את החלמון ושאר החומרים ומערבבים עד לקבלת בצק הומוגני. 3מעבירים את הבצק לנייר אפייה, משטחים מעט ומניחים מעל עוד יריעה של נייר אפייה. מרדדים את הבצק בין שני ניירות האפייה לעובי 3 מ"מ. מקררים היטב או מקפיאים. אחרי שהבצק קר, קורצים ממנו עיגולים בקוטר 4 ס"מ, בעזרת קורצן עוגיות ומסדרים על תבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה. 4אופים בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות 8-10 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות. מצננים היטב. 5מורחים מעט קרם לימון על כל עוגייה שנייה וסוגרים אותן לסנדוויץ'. מקשטים באבקת סוכר. יוצאות כ-28-30 עוגיות סנדוויץ'. שף קונדיטור מאיה רביבו היא מנהלת מגמת הקונדיטוריה בבית הספר דן גורמה בתל אביב. >> בשבוע שעבר הכנו לחם עגבניות מהיר עם ארז קומרובסקי>> מה עושים בסוכות? חדשות אוכל![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |