אוכל
אוכל
פוקצ'ת גבינה ועגבניות חגיגית

מאפינס קינמון, סוכר חום ושיבולת שועל

אם אתם מאלה שמעדיפים מאפים בלי חמאה או מרגרינה ותמיד שמחים לפגוש סיבים תזונתיים - המתכון הזה בשבילכם. מאפינס קינמון נפלאים, עם שמן, שמנת חמוצה ושיבולת שועל, כדי שתוכלו לספר לכולם שהתחלתם לאכול בריא

|mako אוכל| פורסם07:07
מאפינס קינמון, סוכר חום ושיבולת שועל (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
צילום: אסף אמברם, mako אוכל
Rating:4.480reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (12 מנות):

  • 3 ביצים L
  • 200 גרם סוכר חום כהה (1 כוס פחות 4 כפות)
  • 200 מ"ל (1 מכל) שמנת חמוצה
  • 80 מ"ל (1/3 כוס) שמן
  • קורט מלח
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כפית קינמון טחון
  • 280 גרם (2 כוסות) קמח
  • 50 גרם (1/2 כוס) קוואקר
  • 10 גרם (2 כפיות) אבקת אפייה

לקישוט:

  • שיבולת שועל שלמה
  • אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית שקעים בעטרות נייר.

2טורפים בקערה את הביצים, הסוכר, השמנת החמוצה, השמן, המלח, הווניל והקינמון עד לקבלת תערובת אחידה.

3מוסיפים קמח, קוואקר ואבקת אפייה ומערבבים רק עד שאחיד (חשוב להימנע מעיבוד יתר של הבלילה, מה שיפגום במרקם הסופי של המאפינס).

4יוצקים את הבלילה לתוך השקעים וממלאים כמעט עד הסוף.

5מקשטים בשיבולת שועל שלמה ואופים 15-20 דקות, או עד שהמאפינס זהובים, תפוחים וקיסם שננעץ במרכזם יוצא עם פירורים לחים.

6מצננים לחלוטין, מקשטים באבקת סוכר ומגישים.

לבלוג של נטלי -עוגיו.נט

>> בשבוע שעבר הכנו עוגת בננות וקוקוס עם טאץ' של ריבת חלב
>> ואגב שיבולת שועל, היום היום האחרון של אתגר האוכל הבריא שלנו!
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il