
לחם טרי הוא אחד הדברים שהכי קל להכין בבית – הוא לא דורש יותר מדי מצרכים מסובכים, והריח במהלך האפייה שווה את כל הטרחה. הלחם הבא הוא אחד הלחמים האהובים עלי, ומשלב טעמים איטלקיים של עגבניות מיובשות ועלי בזיליקום. הוא מושלם לטבילה בשקשוקה חמה או סתם בתערובת של שמן זית ובלסמי. שווה לנסות! המצרכים :ל-2 כיכרות גדולות:
אופן ההכנה:1בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח, מים, שמרים, מלח ודבש ולשים במשך 8-10 דקות במהירות נמוכה, עד שנוצר בצק. 2מוסיפים עגבניות ובזיליקום קצוץ וממשיכים ללוש עוד 2-3 דקות עד שהבצק אחיד והתוספות נטמעות בו בצורה שווה. 3מכסים את הקערה ומתפיחים את הבצק עד שהוא כמעט מכפיל את נפחו. 4מחממים תנור לחום של 220 מעלות. אם יש לכם אבן אפייה (אבן שמוט) זה הזמן להניח אותה בתנור ולהשתמש בה גם. 5על משטח מקומח קלות מחלקים את הבצק ל-2 חלקים ויוצרים מכל חלק צורת כיכר. 6מניחים את הכיכרות על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה מקומח קלות. 7מכסים ומתפיחים את כיכרות הלחם במשך כחצי שעה או עד שהן כמעט מכפילות את נפחן. 8בעזרת סכין חד מאוד חותכים כמה חריצים בחלק העליון של הכיכרות ומפזרים מעט קמח. 9האפייה: אופים במשך 12-15 דקות ב-220 מעלות. 10מנמיכים את חום התנור ל-190 מעלות וממשיכים לאפות עוד 25-35 דקות, או עד שהכיכרות מזהיבות לחלוטין, מתייצבות, ונשמע קול חלול כאשר נוקשים בעדינות בתחתיתן. 11מצננים לחלוטין על רשת ומגישים. בקרו בבלוג של נטלי -עוגיו.נט. >> סיכום שנה 2014: המנות הכי טובות במסעדות>> איך מפשירים אוכל קפוא?![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |