אוכל
אוכל
פוקצ'ת גבינה ועגבניות חגיגית

טארט תאנים אפוי בקרם שקדים

אתם מריחים את זה? זה סוף הקיץ שמציץ מעבר לפינה והחגים שמתקרבים בצעדי ענק. הקונדיטורית מאיה רביבו מביאה לכם מתכון לטארט עונתי עם תאנים וקרם שקדים עשיר, שעושה לנו חשק שתשרי כבר יבוא

|mako אוכל| פורסם14:59
טארט תאנים אפוי בקרם שקדים (צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל)
צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל
Rating:4.549reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (12 מנות):

לבצק פריך:

  • 150 גרם חמאה
  • 3/4 כוס (80 גרם) אבקת סוכר
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • 1/4 כפית מלח
  • 2 כוסות (280 גרם) קמח
  • ביצה

לקרם שקדים:

  • 150 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר
  • 3/4 כוס (150 גרם) אבקת סוכר
  • ביצה
  • 3/4 1 כוסות (165 גרם) שקדים טחונים
  • 2 כפות (20 גרם) קמח
  • 100 גרם שמנת חמוצה (עדיף עם כמה שיותר אחוזי שומן)

להרכבת הטארט:

  • 10-12 תאנים בשלות, חתוכות לחצי
  • כ-2-3 כפות שקדים פרוסים לקישוט

אופן ההכנה:

1מכינים את הבצק: מעבדים במעבד מזון את כל חומרי הבצק חוץ מהביצה, עד לקבלת פירורי בצק.

2מוסיפים את הביצה ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד (שימו לב לא לעבד מדי את הבצק).

3עוטפים בניילון נצמד ומקררים כשעה במקרר.

4מכינים קרם שקדים: במיקסר עם וו גיטרה מערבבים היטב חמאה וסוכר. מוסיפים את הביצה במהירות איטית ומעבדים עד שהיא נטמעת בתערובת.

5מוסיפים את השקדים הטחונים והקמח, ומערבבים לקבלת תערובת הומוגנית ואחידה. מוסיפים פנימה שמנת חמוצה בתנועות קיפול - עד שהיא מתאחדת עם התערובת.

6הרכבת הטארט: מרדדים את הבצק לעובי של 1/2 ס"מ ומרפדים תבנית של פאי עגולה בקוטר 24 ס"מ, או תבנית מרובעת של 22X22 ס"מ.

7ממלאים את הבצק בקרם שקדים, 3/4 מגובה התבנית. מסדרים את תאנים מעל הקרם, מפזרים שקדים ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות, כ-30-35 דקות.

המתכון מספיק לכ-12 פרוסות.

שף קונדיטור מאיה רביבו היא מנהלת מגמת הקונדיטוריה בבית הספר דן גורמה בתל אביב.

>> בשבוע שעבר הכנו עוגיות סנדוויץ' שמתפוררות בפה
>> ראש השנה: הקינוחים הכי שווים
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il