אוכל
אוכל
פוקצ'ת גבינה ועגבניות חגיגית

עוגת פולנטה, לימון ושקדים ללא גלוטן

עוגת פולנטה? גם לנו זה נשמע מוזר בהתחלה, אבל העוגה הזאת, עם הריח הלימוני המשגע והמרקם הכיפי והעסיסי, הזכירה לנו כמה כיף וקל לעבוד עם קמח תירס. מה נשאר? להכין כוס קפה ולהרים רגל על רגל

|mako אוכל| פורסם07:43
Rating:4.278reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • 200 גרם חמאה רכה
  • 200 גרם סוכר (כוס)
  • מיץ מחצי לימון
  • קליפה מגוררת מ-2 לימונים
  • 3 ביצים
  • 100 גרם פולנטה
  • 200 גרם אבקת שקדים (קצת פחות מ-2 כוסות)
  • כפית אבקת אפייה
  • קורט מלח
  • אבקת סוכר (אופציה)

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-160 מעלות.

2טורפים את החמאה הרכה עם הסוכר כ-3 דקות. מוסיפים את מיץ הלימון, גרידת הלימון והביצים (אחת אחת).

3מקפלים פנימה בעדינות את הפולנטה ואבקת השקדים: מוסיפים שליש מהכמות, מערבבים בתנועות קיפול, מוסיפים שליש נוסף וכן הלאה. עם השליש האחרון מוסיפים גם את אבקת האפייה וקורט מלח.

4מעבירים לתבנית כיכר שתחתיתה רופדה בנייר אפייה ואופים כ-45 דקות. מוציאים ומצננים לגמרי בטמפרטורת החדר. אפשר לקשט עם אבקת סוכר.

>> בשבוע שעבר הכנו לחם אגוזים מקמח מלא
>> נשאר קמח תירס? נסו פולנטה עם פטריות מוקפצות
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il