אוכל
אוכל
קציצות עוף עם קינואה וירקות

סלט עדשים שחורות עם גזר ועשבי תיבול

סלט העדשים הזה ממש מתחנן שתגישו אותו עם יוגורט חמצמץ - הוא, בתמורה, מבטיח לתפקד על תקן מזגן קטן, שגם ירענן אתכם וגם ישביע את הבטן המקרקרת

|mako אוכל| פורסם10:10
סלט עדשים שחורות (צילום: אסף רונן, mako אוכל)
צילום: אסף רונן, mako אוכל
Rating:4.8103reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (4 מנות):

  • שלושת רבעי כוס עדשים שחורות
  • חצי בצל סגול, קצוץ דק
  • צרור בצל ירוק, קצוץ
  • 1 כוס עלי נענע, קצוצים דק
  • 2 גזרים, קלופים ומגוררים גס על פומפייה
  • 3 כפות שמן זית
  • מיץ מלימון אחד
  • חצי כפית מלח
  • רבע כפית כמון (לא חובה)

אופן ההכנה:

1מבשלים את העדשים בסיר קטן עם הרבה מי ברז (המים צריכים להגיע עד כפול מגובה העדשים) כ-15 דקות אחרי הרתיחה, או עד שהעדשים מוכנות אך לא רכות מדי (מצב אל דנטה). מסננים ושוטפים את העדשים במי ברז, להפסקת הבישול וקירור.

2מעבירים את העדשים לקערה יחד עם כל שאר המצרכים, ומערבבים היטב.

3טועמים, מתקנים תיבול במידת הצורך, ומגישים.

* הסלט נשמר היטב במקרר כשלושה ימים.

לאתר של עופרי -ערן הגנן

>> בשבוע שעבר הלכנו על עדשים כתומות בתיבול אסייתי

>> כבר הורדתם את אפליקציית המתכונים החדשה והשווה שלנו?

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il