
קציצות ירקות אפויותאמנם נתנו לכם כאן רשימה של ירקות להכנת הקציצות הפריכות האלה, אבל האמת היא שאתם יכולים לבחור איזה סוג של ירקות שרק תרצו. הן פשוטות, הן טבעוניות, הן טעימות אש והן מתאימות לכל יום ולכל שעה. לכו על זה![]() צילום: אסף רונן, mako אוכל |
הקציצות האלו כל כך פשוטות להכנה, וניתן להכין אותן באמת עם אילו ירקות שרוצים. מומלץ לאדות את הירקות על מניפת אידוי (או במיקרו, אם אתם מחובבי הז'אנר), כדי שלא יספחו אליהם נוזלים לא רצויים. אה, והן אפילו טבעוניות! המצרכים (16 מנות):ל-16 קציצות:
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-200 מעלות. 2מניחים מניפת אידוי בסיר רחב, וממלאים בו מים עד לגובה המסננת. מניחים את הירקות כאשר עלי המנגולד למעלה וסוגרים עם המכסה. כשהמים רותחים מנמיכים ללהבה נמוכה ומאדים 20 דקות (אם אין לכם סיר אידוי, מבשלים בסיר עם מים את כל הירקות כ-15 דקות, ומסננים היטב). 3מעבירים את הירקות לקערה ומועכים בעזרת כף להכנת פירה, או במזלג. 4מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים היטב. 5מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה ומברישים בכף שמן זית. 6יוצרים כדורים בגודל כדור פינג (כ-4 ס"מ) ופוחסים לצורת קציצה. 7מסדרים את הקציצות בתבנית ואופים 25-35 דקות, עד שהקציצות זהובות. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |