מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
קציצות עוף עם קינואה וירקות

תבשיל חיטה וסלק עם טריק מדליק

במתכון הזה, של מיכל אפשטיין, לא מבשלים את הסלק למוות עם החיטה - אלא רק טוחנים אותו במעבד מזון ומוסיפים בסוף הבישול. וואללה, איך לא חשבנו על זה קודם? כף של רוטב יוגורט מעל - ואנחנו הכי מסודרים

|mako אוכל| פורסם07:14
תבשיל חיטה וסלק (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (4 מנות):

  • 2 סלקים בינוניים בוואקום
  • כף שמן זית
  • חצי בצל סגול, קצוץ דק
  • שן שום, קצוצה
  • שקית חיטה לבישול מהיר של 10 דקות
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 2 כוסות מים חמים

ליוגורט נענע:

  • 1/4 כוס יוגורט
  • 2 כפות נענע קצוצה
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • מיץ מלימון אחד
  • כפית שמן זית
  • מלח
  • פלפל שחור

אופן ההכנה:

1מתחילים עם הרוטב: מערבבים את כל המרכיבים ביחד ומעבירים לקירור.

2טוחנים את הסלקים במעבד מזון למחית חלקה.

3מחממים שמן זית בסיר קטן ומוסיפים את הבצל והשום. מטגנים כ-4 דקות. מוסיפים את החיטה, המלח והפלפל ומערבבים.

4מוסיפים כמעט את כל כמות המים ומערבבים. מבשלים עד שהחיטה מתרככת וכל המים נספגים (לא בטוח שתצטרכו את כל כמות המים).

* אם אין חיטה לבישול מהיר אפשר להשתמש בחיטה רגילה. במקרה כזה יש להוסיף יותר מים ולבשל יותר זמן (ככתוב בהוראות שעל האריזה).

5כשהחיטה מוכנה מערבבים פנימה את מחית הסלק. מורידים מהאש ומגישים עם היוגורט.

>> בשבוע שעבר הכנו סלט בורגול עם פלפלים קלויים
>> והנה הסבר מלומד על חמוצים יפניים
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il