
תבשיל חיטה וסלק עם טריק מדליקבמתכון הזה, של מיכל אפשטיין, לא מבשלים את הסלק למוות עם החיטה - אלא רק טוחנים אותו במעבד מזון ומוסיפים בסוף הבישול. וואללה, איך לא חשבנו על זה קודם? כף של רוטב יוגורט מעל - ואנחנו הכי מסודרים![]() צילום: אפיק גבאי, mako אוכל |
המצרכים (4 מנות):
ליוגורט נענע:
אופן ההכנה:1מתחילים עם הרוטב: מערבבים את כל המרכיבים ביחד ומעבירים לקירור. 2טוחנים את הסלקים במעבד מזון למחית חלקה. 3מחממים שמן זית בסיר קטן ומוסיפים את הבצל והשום. מטגנים כ-4 דקות. מוסיפים את החיטה, המלח והפלפל ומערבבים. 4מוסיפים כמעט את כל כמות המים ומערבבים. מבשלים עד שהחיטה מתרככת וכל המים נספגים (לא בטוח שתצטרכו את כל כמות המים). * אם אין חיטה לבישול מהיר אפשר להשתמש בחיטה רגילה. במקרה כזה יש להוסיף יותר מים ולבשל יותר זמן (ככתוב בהוראות שעל האריזה). 5כשהחיטה מוכנה מערבבים פנימה את מחית הסלק. מורידים מהאש ומגישים עם היוגורט. >> בשבוע שעבר הכנו סלט בורגול עם פלפלים קלויים>> והנה הסבר מלומד על חמוצים יפניים![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |