מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
קציצות עוף עם קינואה וירקות

ספגטי קישואים ולימון מהיר

מדובר באחת ממנות הפסטה שאנחנו הכי הכי אוהבים - מבושלת ורעננה, חמה וחמצמצה, ובעיקר פשוטה להכנה באופן כמעט מביך. תתכוננו להתאהב

|mako אוכל| פורסם10:31
ספגטי ברוטב קישואים ולימון (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
צילום: אסף אמברם, mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • 500 גרם ספגטי
  • 5 כפות שמן זית
  • 3 שיני שום, כתושות
  • 4 עלי מרווה, קרועים
  • 5 קישואים קטנים ומוצקים פרוסים דק לעיגולים
  • גרידה ומיץ מלימון אחד
  • מלח, לפי הטעם
  • להגשה: פרמזן מגוררת (לא חובה, זה טעים גם בלי)

אופן ההכנה:

1מבשלים את הספגטי במי מלח, לפי ההוראות על האריזה.

2שופכים את שמן הזית למחבת (קרה!), מוסיפים את השום וקרעי המרווה ומדליקים את האש (ככה השום והמרווה ישחררו את הטעמים לתוך השמן). מטגנים כדקה או פחות, רק עד שהשום מתחיל להפיץ ריח, ומוסיפים את הקישואים.

3מטגנים-מערבבים כ-5 דקות נוספות, עד שהקישואים מבושלים אבל נשארים פריכים. מכבים את האש.

4כשהספגטי מוכן מערבבים אותו עם הרוטב שבמחבת. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים שוב.

* הצעת הגשה: מגררים פרמזן, בוזקים עוד מעט שמן זית ומגישים.

* גיוון: מחליפים את המרווה בנענע או בכל עשב תיבול שאוהבים.

>> בשבוע שעבר זללנו פה מרק עדשים

>> והנה כל המתכונים שלנו לאוזני המן

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il