מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
קציצות עוף עם קינואה וירקות

סלט בורגול חום ועדשי בלוגה

בין כל הסופגניות, הלביבות ומטבעות השוקולד, הגיע הזמן שתמצאו איזו דקה כדי להכין לעצמכם משהו בריא, ובדיוק בשביל זה אנחנו כאן: סלט בורגול עם עדשי בלוגה, ירקות ונענע שירענן לכם את היום והמצפון

|mako אוכל| פורסם07:22

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

  • שני שליש כוס עדשים שחורות (בלוגה)
  • שני שליש כוס בורגול חום
  • מלח
  • פלפל שחור טחון טרי
  • 1 בצל סגול, קצוץ
  • 2 פלפלים (אדום וצהוב), חתוכים לקוביות
  • 20 עגבניות שרי תמר (אפשר בכמה צבעים), פרוסות
  • 2 גבעולי בצל ירוק, קצוצים
  • עלים קטנים מ-5 גבעולי נענע

לרוטב:

  • 4 כפות שמן זית
  • 1 כף מיץ לימון
  • רבע כפית סומאק
  • קורט קינמון
  • מלח
  • פלפל שחור

אופן ההכנה:

1מבשלים את העדשים בסיר עם הרבה מים רותחים כ-30 דקות, עד שהן רכות אבל עדיין שומרות על צורתן. אם הן עדיין לא רכות מספיק משאירים מכוסה לצינון במי הבישול. כשהעדשים רכות מספיק מסננים ומצננים.

2מבשלים את הבורגול במים רותחים כ-15 דקות או עד לריכוך. מסננים, מזלפים שמן ומערבבים במזלג. מצננים.

3מערבבים את הבורגול והעדשים בקערה עם יתר החומרים.

4יוצקים מעל את כל חומרי הרוטב ומערבבים.

* אפשר להגיש עם יוגורט ו/או טחינה.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il