אוכל
אוכל
עוגה לשבת

עוגת קרם שוקולד ותותים

עוגה עשירה שכל כולה חגיגה לאוהבי שוקולד: תחתית בראוניז, קרם שמנת שוקולדי, ציפוי משוקולד, ולקישוט תותים חתיכיים. אם תאהבו, ואתם תאהבו, תכינו אותה שוב בקרוב, כי היא אפילו כשרה לפסח

|mako אוכל| פורסם07:37
עוגת קרם שוקולד ותותים (צילום: ענבל לביא, mako אוכל)
צילום: ענבל לביא, mako אוכל
Rating:4.7178reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהיותר משלוש שעות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לקרם שוקולד ותותים:

  • 1 ליטר (4 מכלים) שמנת מתוקה או שמנת צמחית
  • 400 גרם שוקולד מריר, קצוץ
  • קורט מלח
  • 5 גרם (כפית מלאה) ג'לטין
  • 25 גרם (3 כפות) אבקת סוכר מנופה
  • סלסילת תותים

לבסיס בראוניז קקאו:

  • 120 גרם חמאה או 100 גרם שמן קוקוס
  • 120 גרם (חצי כוס ועוד 2 כפות) סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כף ברנדי או רום
  • 2 ביצים L
  • 60 גרם (חצי כוס פחות כף) קקאו מנופה
  • 50 גרם (5 כפות) קורנפלור או קמח תפוח אדמה
  • רבע כפית מלח

לציפוי (לא חובה):

  • 100 גרם שוקולד מריר, קצוץ
  • 120 מ"ל (חצי כוס) שמנת מתוקה או שמנת צמחית
  • 1 כף ברנדי או רום

אופן ההכנה:

1לקרם שוקולד ותותים: ממיסים במיקרוגל גביע וחצי (375 מ"ל) של שמנת מתוקה או שמנת צמחית עם שוקולד מריר קצוץ וקורט מלח, מערבבים לתערובת חלקה ומעבירים לקירור ל-4-6 שעות לפחות.

2לבסיס בראוניז קקאו: מחממים תנור ל-180 מעלות. ממיסים במיקרוגל או בסיר קטן חמאה, מעבירים לקערה גדולה, מצננים מעט וטורפים פנימה סוכר, תמצית וניל, ברנדי או רום וביצים.

3מוסיפים קקאו וטורפים לתערובת חלקה. מוסיפים קורנפלור או קמח תפוח אדמה ומלח וטורפים להטמעה.

4יוצקים את הבלילה לתבנית 24 ס"מ מרופדת בנייר אפייה ואופים 15 דקות להתייצבות. מצננים היטב.

> כל הקינוחים לפסח

>> כל המתכונים לפסח

5מערבבים בקערה קטנה את הג'לטין עם 2 כפות מים, ומניחים לו לשבת ולספוח את הנוזלים 5-10 דקות.

6מקציפים במיקסר את קרם השוקולד הקר עם יתרת השמנת המתוקה (625 מ"ל) ואבקת הסוכר עד לקבלת קרם יציב.

7ממיסים את הג'לטין 10 שניות במיקרוגל או על בן מארי ומערבבים לנוזל חלק. מוסיפים לג'לטין 3 כפות גדושות מקרם השוקולד וטורפים לתערובת חלקה. מוסיפים את התערובת לקערת המיקסר ומקציפים קצרות להטמעה.

עוגת קרם שוקולד ותותיםטעם שוקולדי חזק|צילום: ענבל לביא, mako אוכל

8שוטפים את התותים, מייבשים וחוצים. מצמידים את חצאי התותים לדופנות הדפנות וממלאים בקרם השוקולד. מעבירים לקירור ל-6-8 שעות ורצוי למשך הלילה.

>> עוד מתכונים נהדרים מחכים לכם בבלוג של ענבל -פיית העוגיות

9ממיסים את חומרי הציפוי יחד במיקרוגל ומערבבים לקרם חלק. מצננים לטמפרטורת החדר ומשטחים על העוגה.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il