אוכל
אוכל
עוגה לשבת

סופגניות טבעוניות

מי אמר שטבעונים לא יכולים לחגוג את חנוכה כמו שצריך? יכולים גם יכולים, עם סופגניות מטריפות לא פחות מהרגילות. אז זהו, באופן רשמי נגמרו לכם התירוצים - השנה מכינים סופגניות בבית!

|mako אוכל| פורסם07:43
סופגניות טבעוניות (צילום: ענבל לביא, mako אוכל)
צילום: ענבל לביא, mako אוכל
Rating:4.7151reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (16 מנות):

לבצק:

  • 500 גרם (3 כוסות וחצי) קמח
  • 10 גרם שמרים יבשים או 30 גרם שמרים טריים
  • 65 גרם (שליש כוס) סוכר
  • שני שליש כפית מלח
  • 50 גרם (רבע כוס) שמן
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1-2 כפות ברנדי או רום
  • 280 מ"ל (כוס ועוד 3 כפות) חלב סויה, חמים
  • שמן לטיגון עמוק

למילוי ועיטור:

  • ריבה בכל טעם שאוהבים
  • אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1לבצק: מערבבים במיקסר עם וו לישה קמח, שמרים וסוכר. מוסיפים מלח, שמן, תמצית וניל, ברנדי (או רום) וחלב סויה בהדרגה, ולשים כ-8 דקות עד לקבלת בצק חלק ואלסטי.

2מעצבים את הבצק לכדור, מעבירים לקערה משומנת קלות, מכסים במגבת ומתפיחים עד להכפלת הנפח.

מתכונים ללביבות

מתכונים לסופגניות

כל המתכונים לחנוכה

3גוזרים נייר אפייה לריבועים של 10 ס"מ, מסדרים על תבנית אפייה ומשמנים מעט. מחלקים את הבצק ל-16 חתיכות שוות ומעצבים לכדורים הדוקים. מניחים כדור בצק על כל ריבוע נייר אפייה, מכסים בניילון נצמד רופף ומתפיחים עד להכפלת הנפח.

>> אהבתם? בואו לבלוג של ענבל

4מחממים בסיר בינוני שמן עמוק עד שקיסם הנטבל בשמן יוצר בועות קטנות סביבו. מטגנים כמה סופגניות בכל פעם משני הצדדים עד לקבלת גוון זהוב ועמוק, ומעבירים לנייר סופג.

5למילוי ועיטור: מערבבים את הריבה עד לריכוך, מעבירים לשקית זילוף עם צנתר למילוי סופגניות (או לבקבוק לחיץ) וממלאים את הסופגניות בריבה. מפדרים באבקת סוכר ומגישים.

* הסופגניות במיטבן ביום ההכנה.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il