אוכל
אוכל
עוגה לשבת

עוגת בראוני וקרם שני שוקולדים

שכבה אחת של בראוני, אחת של קרם שוקולד מריר ועוד אחת של שוקולד לבן ווניל - מילה שלנו, אף אחד לא צריך יותר מזה לקינוח ליל הסדר. אוכלים קטניות? לא אוכלים קטניות? היפהפייה הזו אוכלת אצל כולם

|mako אוכל| פורסם07:13
עוגת בראוני וקרם שני שוקולדים (צילום: ענבל לביא, mako אוכל)
צילום: ענבל לביא, mako אוכל
Rating:4.5772reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לבראוני:

  • 180 גרם חמאה
  • 150 גרם (שלושת רבעי כוס) סוכר
  • כפית תמצית וניל
  • 2 כפיות קפה נמס
  • 3 ביצים גדולות
  • 100 גרם (שלושת רבעי כוס) קקאו, מנופה
  • 35 גרם קורנפלור או קמח תפוחי אדמה
  • 35 גרם שקדים טחונים
  • שליש כפית אבקת אפייה
  • שליש כפית מלח

לקרם שני שוקולדים:

  • 1,000 מ"ל (4 גביעים) שמנת מתוקה
  • 200 גרם שוקולד מריר, קצוץ
  • קורט מלח
  • כף קפה נמס
  • 250 גרם שוקולד לבן, קצוץ
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • כף אבקת סוכר
  • תלתלי שוקולד או שוקולד מגורר, לעיטור

אופן ההכנה:

1לבראוני קקאו: מחממים תנור ל-180 מעלות. ממיסים במיקרוגל חמאה בקערה גדולה, ומערבבים פנימה סוכר ותמצית וניל. ממיסים קפה בכף מים רותחים ומערבבים פנימה. מוסיפים ביצים, אחת בכל פעם, וטורפים לתערובת אחידה לאחר כל הוספה. מוסיפים קקאו מנופה וטורפים נמרצות לבלילה סמיכה ומבריקה. לסיום מוסיפים קורנפלור או קמח תפוחי אדמה, שקדים טחונים, אבקת אפייה ומלח וטורפים לתערובת חלקה.

>> מתכונים לפסח

>> קינוחים לפסח

>> עוגות פרווה לפסח

2יוצקים את הבלילה לתבנית 24-26 ס"מ מרופדת בנייר אפייה, ואופים 15-18 דקות, עד שהבראוניז תפוחים ויציבים למראה אך עדיין מעט רכים במרכז. מצננים היטב.

3מחממים במיקרוגל שלושת רבעי כוס (180 מ"ל) שמנת מתוקה עם שוקולד מריר קצוץ, קורט מלח וקפה נמס ומערבבים לתערובת חלקה. מעבירים לקירור ל-4 שעות.

לבלוג של ענבל –פיית העוגיות

4מחממים במיקרוגל בקערה נפרדת עוד שלושת רבעי כוס (180 מ"ל) של שמנת מתוקה עם שוקולד לבן, קורט מלח ותמצית וניל ומערבבים לתערובת חלקה. מעבירים לקירור ל-4 שעות.

5מקציפים במיקסר את קרם השוקולד המריר הקר עם גביע ורבע (320 מ"ל) שמנת מתוקה וכף אבקת סוכר לקרם יציב ומשטחים על שכבת הבראוני. מקפידים שלא להקציף יתר על המידה, כדי לא לקבל קרם נוקשה.

6שוטפים את הקערה והמקצף ומקציפים את קרם השוקולד הלבן הקר עם יתרת גביע ורבע (320 מ"ל) השמנת המתוקה לקרם יציב. משטחים על שכבת השוקולד המריר ומעבירים לקירור למשך הלילה. מעטרים בתלתלי שוקולד.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il