אוכל
אוכל
עוגה לשבת

מיני רוגלך מנצחים

בינינו, חלק מהחגיגיות של שבת טמונה בניחוחות המענגים שעולים מהתנור - וזה משהו שאי אפשר לקנות בקונדיטוריה. המתכון הזה יארגן לכם ניחוח מושלם, וגם רוגלך קטנטנים ומושלמים לא פחות

|mako אוכל| פורסם07:00
מיני רוגלך (צילום: ענבל לביא, mako אוכל)
צילום: ענבל לביא, mako אוכל
Rating:4.6268reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (70 מנות):

לבצק השמרים:

  • 480 גרם (3 כוסות וחצי) קמח
  • 50 גרם (חצי כוס) שקדים טחונים
  • 80 גרם (חצי כוס פחות 2 כפות) סוכר
  • 8 גרם שמרים יבשים או 25 גרם שמרים טריים
  • רבע כפית מלח
  • 2 ביצים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 200 מ"ל (כוס פחות 2 כפות) חלב, חמים
  • 120 גרם חמאה רכה

למלית הקקאו:

  • 100 גרם חמאה
  • 120 גרם (חצי כוס ועוד 2 כפות) סוכר
  • 40 גרם (רבע כוס ועוד כפית) קקאו, מנופה
  • שליש כפית קינמון

לציפוי:

  • 1 ביצה
  • 1 כפית חלב
  • 120 מ"ל (חצי כוס) מים
  • 100 גרם (חצי כוס) סוכר

אופן ההכנה:

1מכינים את בצק השמרים: מערבבים קמח, שקדים טחונים, סוכר, שמרים ומלח במיקסר עם וו לישה. מוסיפים ביצים, תמצית וניל וחלב בהדרגה, ולשים לקבלת בצק אחיד.

2מוסיפים בהדרגה את החמאה הרכה (מעט בכל פעם, מחכים עד שהיא נבלעת בבצק) וממשיכים ללוש עוד כ-7 דקות לקבלת בצק אלסטי, רך ומעט דביק. מעבירים לקערה מקומחת מעט, מכסים במגבת נקייה או בניילון נצמד רופף ומתפיחים עד להכפלת הנפח.

3מכינים את מלית הקקאו: ממיסים את החמאה, מוסיפים סוכר, קקאו וקינמון ומערבבים. מצננים מעט עד שהתערובת מגיעה למרקם של ממרח סמיך.

4מחלקים את הבצק על משטח עבודה מקומח קלות ל-2 חלקים, ומרדדים כל חלק לעלה בגודל כ-20x36 ס"מ.

לבלוג של ענבל -פיית העוגיות

מיני רוגלך, עוגה לשבתזה מה שמחכה לכם בקצה הדרך|צילום: ענבל לביא, mako אוכל

5מורחים כל יריעת בצק במלית ומקפלים לשניים, לקבלת מלבן של 10x36 ס"מ. מהדקים קלות את הצדדים ומרדדים את מלבן הבצק לרוחבו כשהמלית במרכז לעלה בעובי כ-4 מ"מ.

6בעזרת סכין חדה או גלגלת פיצה חותכים כל עלה למשולשים שווי שוקיים עם בסיס ברוחב של 4-5 ס"מ, ומגלגלים כל משולש מחלקו הרחב ועד לקצה לקבלת צורת רוגלך.

7מסדרים את הרוגלך במרווחים על תבניות מרופדות בנייר אפייה, מכסים במגבת נקייה או בניילון נצמד רופף ומתפיחים להכפלת הנפח.

8מחממים תנור ל-180 מעלות. טורפים ביצה עם כפית חלב ומברישים את המאפים. אופים כ-15 דקות עד להשחמה.

9בזמן שהרוגלך בתנור מביאים לרתיחה בסיר קטן מים וסוכר. מנמיכים מעט את הלהבה ומניחים לנוזל להתבשל תוך בעבוע קל עוד 2-3 דקות. מכבים את הלהבה ומברישים את המאפים בסירופ מיד כשהם יוצאים מהתנור, מצננים וזוללים.

* המאפים במיטבם ביום ההכנה.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il