
המצרכים (70 מנות):לבצק השמרים:
למלית הקקאו:
לציפוי:
אופן ההכנה:1מכינים את בצק השמרים: מערבבים קמח, שקדים טחונים, סוכר, שמרים ומלח במיקסר עם וו לישה. מוסיפים ביצים, תמצית וניל וחלב בהדרגה, ולשים לקבלת בצק אחיד. 2מוסיפים בהדרגה את החמאה הרכה (מעט בכל פעם, מחכים עד שהיא נבלעת בבצק) וממשיכים ללוש עוד כ-7 דקות לקבלת בצק אלסטי, רך ומעט דביק. מעבירים לקערה מקומחת מעט, מכסים במגבת נקייה או בניילון נצמד רופף ומתפיחים עד להכפלת הנפח. 3מכינים את מלית הקקאו: ממיסים את החמאה, מוסיפים סוכר, קקאו וקינמון ומערבבים. מצננים מעט עד שהתערובת מגיעה למרקם של ממרח סמיך. 4מחלקים את הבצק על משטח עבודה מקומח קלות ל-2 חלקים, ומרדדים כל חלק לעלה בגודל כ-20x36 ס"מ. לבלוג של ענבל -פיית העוגיות זה מה שמחכה לכם בקצה הדרך|צילום: ענבל לביא, mako אוכל5מורחים כל יריעת בצק במלית ומקפלים לשניים, לקבלת מלבן של 10x36 ס"מ. מהדקים קלות את הצדדים ומרדדים את מלבן הבצק לרוחבו כשהמלית במרכז לעלה בעובי כ-4 מ"מ. 6בעזרת סכין חדה או גלגלת פיצה חותכים כל עלה למשולשים שווי שוקיים עם בסיס ברוחב של 4-5 ס"מ, ומגלגלים כל משולש מחלקו הרחב ועד לקצה לקבלת צורת רוגלך. 7מסדרים את הרוגלך במרווחים על תבניות מרופדות בנייר אפייה, מכסים במגבת נקייה או בניילון נצמד רופף ומתפיחים להכפלת הנפח. 8מחממים תנור ל-180 מעלות. טורפים ביצה עם כפית חלב ומברישים את המאפים. אופים כ-15 דקות עד להשחמה. 9בזמן שהרוגלך בתנור מביאים לרתיחה בסיר קטן מים וסוכר. מנמיכים מעט את הלהבה ומניחים לנוזל להתבשל תוך בעבוע קל עוד 2-3 דקות. מכבים את הלהבה ומברישים את המאפים בסירופ מיד כשהם יוצאים מהתנור, מצננים וזוללים. * המאפים במיטבם ביום ההכנה. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |