אוכל
אוכל
עוגה לשבת

עוגת לימונענע מזוגגת

כל כך חמים ומתישים הימים האלה, שכל מה שאנחנו מחפשים זה דרכים להתרענן - ופה בדיוק מגיעה העוגה הזאת. פחות מתחברים לנענע? אין שום בעיה, ותרו עליה ותקבלו עוגת לימון רכה וטעימה

|mako אוכל| פורסם07:30
עוגת לימונענע (צילום: ענבל לביא, mako אוכל)
צילום: ענבל לביא, mako אוכל
Rating:4.970reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • 120 גרם חמאה, רכה
  • 180 גרם (כוס פחות 2 כפות) סוכר
  • 1 כף גדושה קליפת לימון מגוררת
  • קורט מלח
  • 2 ביצים L בטמפרטורת החדר
  • 160 גרם (כוס ועוד 2 כפות) קמח, מעורבב עם כפית אבקת אפייה
  • 65 מ"ל (שליש גביע) שמנת חמוצה
  • 80 מ"ל (שליש כוס) מיץ לימון סחוט טרי
  • רבע כוס עלי נענע (ללא גבעולים), קצוצים דק

לזיגוג ועיטור:

  • 100 גרם (שקית) אבקת סוכר
  • 2-3 כפות מיץ לימון סחוט טרי
  • זסטים של לימון (גרידת קליפה), לעיטור
  • עלי נענע, לעיטור

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-170 מעלות. מערבבים במיקסר עם וו גיטרה חמאה רכה עם סוכר, קליפת לימון מגוררת ומלח במשך כ-2-3 דקות, עד לקבלת קרם רך ואוורירי.

2מוסיפים את הביצים, אחת בכל פעם, ומערבבים לאחר כל הוספה. מוסיפים קמח מעורבב עם אבקת אפייה לסירוגין עם שמנת חמוצה ומיץ לימון בכמה סבבים, ומערבלים רק עד לקבלת בלילה סמיכה ואחידה. מוסיפים את עלי הנענע הקצוצים ומערבבים קלות, רק עד שהם מתפזרים בתערובת.

3יוצקים את הבלילה לתבנית אינגליש קייק משומנת ומקומחת קלות ואופים כ-40 דקות, עד שהעוגה מקבלת גוון זהוב-שחום וקיסם הננעץ במרכזה יוצא עם מעט פירורים לחים. מצננים.

עוגת לימונענעלימון באמת מוסיף המון|צילום: ענבל לביא, mako אוכל

לבלוג של ענבל - פיית העוגיות

4לזיגוג ועיטור: מנפים את אבקת הסוכר לקערה בינונית-קטנה. יוצקים פנימה את מיץ הלימון בהדרגה תוך ערבוב, עד לקבלת זיגוג לבן וסמיך יחסית.

5משטחים את הזיגוג על העוגה, מעטרים בזסטים של לימון ובעלי נענע.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il