
המצרכים :לעוגה:
לפקאנים בקינמון:
לעיטור:
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-180 מעלות. 2מכינים את העוגה: מקרימים במיקסר עם וו גיטרה את החמאה הרכה עם הסוכר כמה דקות, עד לקבלת קרם בהיר ורך. מוסיפים ביצים, אחת בכל פעם, ומערבלים בין ביצה לביצה. 2מוסיפים קמח בהדרגה, ואז את אבקת האפייה, סודה לשתייה ומלח, ומערבלים במהירות נמוכה עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים שמנת חמוצה ותמצית וניל ומערבלים להטמעה. 3מכינים את הפקאנים בקינמון: שמים בקערה בינונית-קטנה שיבולת שועל, פקאנים, קינמון וחמאה, ומפוררים בין כפות הידיים לקבלת תערובת פירורית. 4משטחים מחצית מהבלילה בתבנית משומנת 20x30 ס"מ (ניתן להיעזר במרית או בכף מעט רטובה). מפזרים מחצית מתערובת הפקאנים ויוצקים עליהם את סירופ המייפל. משטחים מעל את יתרת הבלילה ומפזרים את שארית תערובת הפקאנים. 5אופים 40-50 דקות, עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש וללא פירורים (מומלץ לכסות את העוגה במהלך האפייה בנייר אלומיניום רופף על מנת שלא תשחים יתר על המידה). מצננים ומפזרים מעט אבקת סוכר. * העוגה משתבחת כמה שעות לאחר האפייה, כשטעמי המלית מחלחלים והיא מתרככת. >> לבלוג של ענבל -פיית העוגיות ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |