אוכל
אוכל
עוגה לשבת

עוגת שוקולד יום הולדת

עוגת שוקולד רכה, גבוהה וסופר טעימה, ובלי הציפוי היא אפילו פרווה. מחפשים עוגת שוקולד שתהיה לא סתם עוגה אלא חברה לחיים, כזו שתלווה אתכם בנאמנות בכל יום הולדת מכאן עד עולם? הנה, מצאתם

|mako אוכל| פורסם07:12
עוגת שוקולד יום הולדת (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
צילום: אמיר מנחם, mako אוכל
Rating:4.5815reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

אחד המתכונים שמבקשים מאיתנו בלי סוף הוא מתכון לעוגת יום הולדת, אבל לא סתם עוגת יום הולדת - "משהו פשוט, שכל אחד יכול להכין, אפילו אני". לכל אותם שואלים אנחנו שולחים שני מתכונים:המתכון הידוע לעוגת שוקולית, שהוא באמת המתכון הפשוט הכי פשוט שיש, והמתכון הזה שכאן, עוגת יום הולדת של קרן אגם.

עוגת היום הולדת הזאת היא אומנם פחות קלה מעוגת השוקולית - בכל זאת, מעורבת פה הקצפה - אבל היא עדיין בגבולות המתכון הקליל שאפשר לתקתק אפילו בבוקר, לפני שהילד יוצא לגן. ומבחינתנו זה חתיכת מדד.

המצרכים :

לתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ:

  • 200 גרם שוקולד מריר
  • כוס (240 מ"ל) מים או חלב סויה
  • 5 ביצים גדולות
  • כוס ושליש ועוד כף (275 גרם) סוכר לבן
  • שלושת רבעי כוס (150 גרם) שמן קנולה
  • 2 כוסות (280 גרם) קמח תופח (או 2 כוסות קמח ו-2 כפיות אבקת אפייה)
  • 2 כפות (20 גרם) אבקת קקאו

לציפוי שוקולד:

  • 100 גרם שוקולד מריר
  • שליש כוס (80 מ"ל) שמנת מתוקה
  • כף סירופ מייפל או דבש

לעיטור:

  • סוכריות צבעוניות

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2ממיסים בפולסים קצרים במיקרו את השוקולד והמים (או חלב הסויה). מערבבים היטב.

3מקציפים את הביצים והסוכר במיקסר 3-4 דקות, עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.

4מוסיפים את שמן הקנולה לאט ובזרם דק תוך כדי הקצפה של 2 דקות נוספות.

עוגת יום הולדת בלי סוכריותאפשר גם בלי סוכריות|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

5מוסיפים פנימה את תערובת השוקולד ומערבבים היטב.

6מנפים את הקמח ואת הקקאו לקערה נפרדת ומוסיפים לבלילה שבמיקסר. מערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה.

>> לבלוג של קרן אגם,נשואה למאפייה

7מעבירים את הבלילה לתבנית האפייה ואופים 45-50 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש (מומלץ להתחיל לבדוק את העוגה כבר במחצית הזמן הזה, מאחר שזמן האפייה משתנה מתנור לתנור).

פרוסה של עוגת יום הולדת והנה פרוסה אחת|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

8מוציאים את העוגה ומניחים את התבנית על רשת צינון.

9מכינים את ציפוי השוקולד: ממיסים בפולסים קצרים במיקרוגל את השוקולד והשמנת המתוקה. מוסיפים מייפל או דבש ומערבבים היטב.

10יוצקים את הציפוי על העוגה באופן שווה, ומצננים מעט. מקשטים בסוכריות צבעוניות ומגישים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il