
דובשניות הכי טעימות שתכינודובשניות הן מהמאפים שבהם ההבדל בין הגרסה הקנויה בסופר לגרסה האפויה בבית הוא העצום ביותר (לטובת הבית, ברור!). כמה עבודה דורשות הדובשניות האלה? באמת שכלום בפיתה, רק טיפה סבלנות![]() צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל |
המצרכים :
לציפוי:
אופן ההכנה:1מערבבים במיקסר עם וו גיטרה חמאה מומסת, סוכר חום וביצה עד איחוד. 2מוסיפים את הדבש וממשיכים לערבב. 3מוסיפים קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה, קינמון וקורט מלח וממשיכים לערבב עד לאיחוד מלא וקבלת בצק דביק ורך. 4מעבירים את הבצק לקערה בעזרת מרית או קלף. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה וחצי עד שעתיים, להתייצבות. 5מחממים תנור ל-170 מעלות, מצב סטטי (לא טורבו). דובשניות|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל6מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים ל-20-25 כדורים. 7מגלגלים היטב את הכדורים באבקת סוכר. אם רוצים שיראו ממש סדקים באבקת הסוכר אחרי האפייה אפשר לגלגל פעמיים, לציפוי כפול. 8אופים 12-15 דקות, עד שהעוגיות תופחות ומשתטחות. 9מניחים לדובשניות להצטנן לפחות 20 דקות. לבלוג של עדי -עדיקוש והנה עודמתכונים לראש השנה, כי זה עוד רגע וחצי המון המון קינוחים לארוחת ראש השנה מחכים לכם כאן ** הדובשניות יישמרו בצנצנת אטומה בטמפרטורת החדר כשבוע. המתכון פורסם לראשונה בספטמבר 2022 ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |